Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
cekpisn4201604.jpg
Βόλτα στο ΚΠΙΣΝ τον Αύγουστο του 2017, λίγους μήνες μετά το άνοιγμά του. [Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Το Πάρκο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είχε αρρωστήσει προτού φυτευθεί

Το διαιτητικό δικαστήριο έκρινε ότι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι υπεύθυνο για τη μόλυνση του Πάρκου του από το φυτοπαθογόνο που κατέστρεψε –και ακόμα καταστρέφει– χιλιάδες φυτά και δέντρα.
Βόλτα στο ΚΠΙΣΝ τον Αύγουστο του 2017, λίγους μήνες μετά το άνοιγμά του. [Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi]

Οι νομικοί εκπρόσωποι τριών εταιρειών συγκεντρώνονται επί ένα διήμερο στην αίθουσα της Νομικής Βιβλιοθήκης στην οδό Μαυρομιχάλη στο κέντρο της Αθήνας, για να εξεταστεί από τους διαιτητές ποιος φταίει και άρα ποιος θα πληρώσει για την υγεία ενός πάρκου – του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα νοτιότερα. Διότι όλοι οι διάδικοι –και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος– συμφωνούν ότι πολλά δεν πάνε καλά στο πάρκο.

Η απόφαση των διαιτητών της διαφοράς –με 2 ψήφους προς 1– είναι ότι η ευθύνη βρίσκεται στο ίδιο το ΚΠΙΣΝ. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2023 και υπογράφεται από τη Σοφία Ντάντου, πρόεδρο του διαιτητικού δικαστηρίου και τα μέλη Στυλιανό Παπαδημητρίου και Αντώνη Καραμπατζό (μειοψήφησε).

Η καταγγελία του 2017

Στα τέλη του 2016 η εταιρεία Engie συνάπτει σύμβαση με το ΚΠΙΣΝ, με την οποία θα εισπράξει 32 εκατομμύρια για μια πενταετία. Η συμφωνία λέει ότι αναλαμβάνει μία σειρά εργασιών στο συγκρότημα του ΚΠΙΣΝ, μεταξύ των οποίων είναι και υπηρεσίες συντήρησης και διαμόρφωσης του τοπίου αναφορικά με το «φυτικό υλικό». Στη σύμβαση και τα παραρτήματά της ορίζεται ότι το «φυτικό υλικό» θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη