Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Κείμενο:
ce000_1hq2ge.jpeg
Η ντος Σάντος στη Βουλή το 2019. [MICHEL JESUS / BRAZILIAN CHAMBER OF DEPUTIES / AFP]

Η δολοφόνος πάστορας

Η Φλoρντελίς, η σταρ βουλευτίνα-τραγουδίστρια-πάστορας με χιλιάδες πιστούς, έχει 55 παιδιά, ένα από τα οποία παντρεύτηκε, και στη συνέχεια δολοφόνησε (με τη βοήθεια άλλων παιδιών της). Τη δίκη της παρακολούθησε όλη η Βραζιλία.
Η ντος Σάντος στη Βουλή το 2019. [MICHEL JESUS / BRAZILIAN CHAMBER OF DEPUTIES / AFP]

Στις 14 Νοεμβρίου 2022, η 61χρονη πάστορας Φλoρντελίς ντος Σάντος ντε Σούζα, ντυμένη στα λευκά, κάθισε στο εδώλιο για να ακούσει την ετυμηγορία των ενόρκων στο δικαστήριο του Νιτερόι, στο τέλος μιας δίκης που διήρκεσε μια εβδομάδα. Η ποινή έπεσε καταπέλτης: 50 χρόνια και 28 ημέρες για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του συζύγου της, επίσης πάστορα, Άντερσον ντο Κάρμο. Οι δικαστές εξήγησαν ότι η έκταση της ποινής αντικατοπτρίζει το «μίσος, την ψυχρότητα και την έλλειψη σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή» που επέδειξε η ντε Σούζα με τη δολοφονία του συζύγου της στο σπίτι που μοιράζονταν με τα δεκάδες παιδιά τους.

Image
medium_2022-11-08-1cc25429b7.jpeg
Πολύ διαφορετική στην αγωνία της ετυμηγορίας.

Αυτή η δίκη, όπως και οι προηγούμενες των συνεργών της, συνεπήρε τη Βραζιλία. Στη χώρα όπου αγαπήθηκαν με πάθος οι σαπουνόπερες, η υπόθεση ντος Σάντος έμοιαζε σαν να είχε βγει από τα χέρια ενός πολύ ευφάνταστου σεναριογράφου.

Όταν τελέστηκε ο φόνος, η Φλoρντελίς, που είναι διάσημη με το μικρό της όνομα στην αχανή χώρα της Λατινικής Αμερικής, ήταν μέλος της Αίθουσας των Αντιπροσώπων, δηλαδή του κάτω σώματος του βραζιλιάνικου Κογκρέσου (κάπως σαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ), διάσημη τραγουδίστρια γκόσπελ, και διατηρούσε με τον σύζυγο στο πλαίσιο της Ευαγγελικής Εκκλησίας τη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη