Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
18'
Κατηγορία:
Tags:
cesophieintveld-2.jpg
[(c) European Union 2022 - Source : EP]

«Περιμένω από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να φερθούν δημοκρατικά»

Η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA της Ευρωβουλής, Σόφι ιν 'τ Βελντ, παρουσίασε χθες τα πρώτα πορίσματα της επιτροπής για τις παρακολουθήσεις με spyware. Θυμωμένη με τις κυβερνήσεις που δεν συνεργάζονται και το δημοκρατικό έλλειμμα της ΕΕ, η ολλανδή ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος την έρευνά της.
[(c) European Union 2022 - Source : EP]

Η ομιλία της Σόφι ιν ΄τ Βελντ στη συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το προσχέδιο του πορίσματος της επιτροπής PEGA για τις παρακολουθήσεις, ήταν πάνω από όλα πολιτική: κάλεσε επανειλημμένα και με αυστηρότητα τις κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ισπανίας και των άλλων κρατών-μελών στα οποία έχουν διαπιστωθεί παράνομες παρακολουθήσεις να κάνουν τη δική τους έρευνα και να δώσουν επιτέλους απτά στοιχεία, ενώ στο ευρωπαϊκό επίπεδο, για άλλη μια φορά τόνισε την ανάγκη για προάσπιση της δημοκρατίας από όλα τα όργανα της ΕΕ – όχι μόνο από την Ευρωβουλή. Ανέδειξε έτσι για άλλη μια φορά τη σύγκρουση στο εσωτερικό της Ένωσης, που οφείλεται στον διττό χαρακτήρα της: από τη μία είναι διακρατική, με ξεχωριστά κράτη-μέλη που το καθένα έχει τα δικά του συμφέροντα –που εκφράζονται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο– από την άλλη είναι και ενιαίος χώρος, με κοινές αξίες που θα έπρεπε να προασπίζονται όλοι, ασχέτως διαφορετικών συμφερόντων.

Ακολουθεί μεταφρασμένη η συνέντευξη Τύπου, σε βίντεο και γραπτά:

Η μεγάλη εικόνα

Ευχαριστώ το Pegasus Project, το Citizen Lab, την Αμνηστεία και όλους αυτούς τους επιμελείς και γενναίους δημοσιογράφους που έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, φέρνοντας τα αδικήματα στο φως –

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη