Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
50.jpeg
Aριστερά: Ο αυθεντικός 50 Cent (κάτω δεξιά). Δεξιά: Ο ράπερ 50 Cent.

Κέλβιν Νταρνέλ Μάρτιν: Ο αυθεντικός 50 Cent

Μπορεί ο νεοϋορκέζος ράπερ 50 Cent να έρχεται απόψε για μία μάλλον περίεργη συναυλία για τα 40 χρόνια του Ολυμπιακού Σταδίου, όμως πριν από αυτόν υπήρξε ο αληθινός 50 Cent, ένας μοχθηρός και άπληστος γκάνγκστερ στη Νέα Υόρκη του ‘80.
Aριστερά: Ο αυθεντικός 50 Cent (κάτω δεξιά). Δεξιά: Ο ράπερ 50 Cent.

Στις 2 Οκτωβρίου του 1987, ένα ασθενοφόρο μετέφερε έναν νεαρό μαύρο άντρα από το συγκρότημα κατοικιών Όλμπανι Χάουζες του Μπρούκλιν στο νοσοκομείο Κινγκς Κάουντι. O νεαρός που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, στο στήθος και στο στομάχι, κατέληξε τέσσερις μέρες μετά. Επειδή τα νεκροταφεία του Μπρούκλιν αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την επιδημία του AIDS, θάφτηκε σε ομαδικό τάφο στο Στέιτεν Άιλαντ μαζί με τέσσερις άλλες σορούς. Αυτό ήταν το άδοξο τέλος ενός περιβόητου γκάνγκστερ, του εικοσιτριάχρονου Κέλβιν Μάρτιν, ο οποίος στους δρόμους της Νέας Υόρκης ήταν γνωστός με το παρατσούκλι 50 Cent.

Image
dtkcex7xkaai2dh.jpeg
Ο Κέλβιν (άκρη, δεξιά), με ύψος 1,57 μ. και βάλος 54 κιλά, ξεκίνησε να κάνει όνομα στους επικίνδυνους τότε δρούμους του Μπρούκλιν.

Υπάρχουν διάφορες ιστορίες σχετικά με το πώς βαφτίστηκε 50 Cent. Σύμφωνα με κάποιες, μπήκε σε ένα παιχνίδι με ζάρια ποντάροντας 50 σεντ και έφυγε με 500 δολάρια. Σύμφωνα με άλλες, τον ονόμασαν έτσι επειδή ήταν κοντός και αδύνατος. Αλλά πιο έγκυρες φαίνονται όσες αποδίδουν το όνομα του στην απληστία του. Ο Μάρτιν κυκλοφορούσε στο δρόμο και λήστευε οποιονδήποτε, ακόμη και για πενήντα σεντ, χωρίς να ενδιαφέρεται για τη λεία που αποκόμιζε. Τον συνάρπαζε η πράξη κι όχι το κέρδος.

Γόνος διαλυμένης οικογένειας (όπως έλεγαν οι συγγενείς του, η μητέρα του τον έστειλε στη γιαγιά του στο Μπρούκλιν με το λεωφορείο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη