Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
cespyware.jpg

Predatorgate: Ο δεύτερος μέτοχος της Intellexa AE

Νέα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα για πρώτη φορά το inside story δείχνουν ότι από τον Μάιο του 2020 η ελληνική Intellexa ΑΕ, που εμπορεύεται το spyware Predator, είχε και έναν δεύτερο μέτοχο πλην της Thalestris, συμφερόντων Ταλ Ντίλιαν. Πρόκειται για κάποιον πολύ γνωστό μας.

Εκτός από την ιρλανδική μητρική της ελληνικής Intellexa ΑΕ, Thalestris Limited, συμφερόντων Ταλ Ντίλιαν, μέτοχος στην Intellexa ήταν από τον Μάιο του 2020 και ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, ο οποίος μέσω συνδεδεμένης με αυτόν κυπριακής εταιρείας που ίδρυσε τον Σεπτέμβριο του 2019 –και η οποία σύμφωνα με προηγούμενα ρεπορτάζ μας είχε ρόλο στην μετεγκατάσταση των εταιρειών του Ταλ Ντίλιαν στην Ελλάδα μετά την «εκδίωξή» του από την Κύπρο– απέκτησε το 35% της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας.

Φέλιξ Μπίτζιος και INTELLEXA

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 ιδρύεται στην Κύπρο η εταιρεία SΑΝΤΙΝΟΜΟ με μοναδικό μέτοχο τον Φέλιξ Μπίτζιο. Αυτή η εταιρεία, που παίζει σύμφωνα με ανθρώπους που δούλεψαν για την INTELLEXA σημαντικό ρόλο για τη μεταφορά της στην Αθήνα, ορίζει ως σκοπούς στο καταστατικό της την ανάπτυξη λογισμικού και ολοκλήρωση συστημάτων στους τομείς:

  1. C4I (Common Tactical Operation Picture solution, defence simulation, command centers -sensor integration)
  2. Χωρικών πληροφορικών συστημάτων, παραγωγή γεωχωρικών δεδομένων, γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, τηλεπισκόπηση, φωτογραμμετρία.

Ταυτόχρονα, ο Μπίτζιος από τον Μάρτιο του 2020 γίνεται αναπληρωματικός σύμβουλος-διαχειριστής της INTELLEXA

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη