Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
forex1.jpeg

Έφοδοι και συλλήψεις για τις τηλεφωνικές επενδυτικές απάτες

Η αποφασιστικότητα των γερμανικών διωκτικών αρχών έβαλε προσωρινά εμπόδια στο ψάρεμα νέων θυμάτων, στην Ελλάδα και αλλού.

Για εσάς που αναρωτιέστε τι έχει συμβεί και έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνό σας, στην οθόνη να εμφανίζεται ξένο νούμερο –συνήθως αγγλικό ή κυπριακό– και το ελληνόφωνο άτομο στην άλλη άκρη της γραμμής να σας συστήνεται ως εκπρόσωπος τάχα αδειοδοτημένων εταιρειών επενδύσεων με έδρα εκτός Ελλάδας, ίσως η απάντηση να βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Από ό,τι φαίνεται, η αποφασιστική δράση των γερμανικών διωκτικών αρχών το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο εξάρθρωσαν κύκλωμα που κατάφερε με το πρόσχημα των επενδύσεων να αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ από ανυποψίαστους Γερμανούς (και όχι μόνο) πολίτες, έπιασε τόπο. Κι αυτό χάρη στην συνδρομή άλλων χωρών εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα της Αλβανίας, όπου δραστηριοποιούνται πολύγλωσσα τηλεφωνικά κέντρα με δουλειά την εξαπάτηση εν δυνάμει επενδυτών ανά τον κόσμο.

Μάλιστα ένα από τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της συμμορίας συνελήφθη πριν λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα.

Η σύλληψη της Θεσσαλονίκης

Το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου 2022, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του κρατικού αερολιμένα συνέλαβαν έναν διεθνώς διωκόμενο άνδρα.

Πρόκειται για τον O.Ν., έναν 37χρονο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη