Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
midterm.jpeg

Oι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στις 8 Νοεμβρίου οι Δημοκρατικοί θα χάσουν τη Βουλή ενώ στον αέρα είναι και η πλειοψηφία στη Γερουσία. Τι θα σημαίνει αυτό για τους Αμερικανούς (και όχι μόνο);

Αν οι Δημοκρατικοί τον Ιούνιο, μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade που άνοιξε τον δρόμο σε Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες για απαγόρευση των αμβλώσεων, κέρδισαν υποστήριξη και μαζί ελπίδες για διατήρηση του ελέγχου στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις προσεχείς ενδιάμεσες εκλογές, είναι πλέον σαφές ότι ο αμερικανικός λαός ενδιαφέρεται σήμερα πάνω από όλα για τον πληθωρισμό και την άνοδο της τιμής των καυσίμων που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η προεκλογική ατζέντα των Δημοκρατικών, βασισμένη πάνω στην κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα των γυναικών χωλαίνει μπροστά σε εκείνη των Ρεπουμπλικανών που βασίζεται στην οικονομία, την αυξανόμενη εγκληματικότητα και το μεταναστευτικό.

Φοβούνται οι γυναίκες τη σύλληψη επειδή αποφάσισαν να μην μεγαλώσουν άλλα παιδιά (σε αμβλώσεις καταφεύγουν, σύμφωνα με τα νούμερα, κυρίως παντρεμένες γυναίκες με παιδιά); Ναι, αλλά φοβούνται περισσότερο το άδειο καλάθι της νοικοκυράς.

Με τον πληθωρισμό αμείλικτο και το χρηματιστήριο σταθερά σε πτώση, το ποσοστό των ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι η οικονομία είναι το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η Αμερική έχει εκτοξευθεί από 36% τον Ιούλιο στο 44% τον Οκτώβριο. Και οι ψηφοφόροι που ανησυχούν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη