Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
celakonikos.jpg
Μια αυγουστιάτικη μέρα, από την παραλία στο Βαθύ Λακωνίας διακρίνονται στον ορίζοντα τρία τάνκερ.

Τι συμβαίνει με τα δεξαμενόπλοια στον Λακωνικό Κόλπο;

Αυτό το καλοκαίρι λάβαμε πολλά αιτήματα αναγνωστών που αναρωτιούνται τι είναι τα πελώρια τάνκερ που εμφανίστηκαν στον Λακωνικό Κόλπο από τη μία μέρα στην άλλη. Μάθαμε τι συμβαίνει και ποιες είναι οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά.
Μια αυγουστιάτικη μέρα, από την παραλία στο Βαθύ Λακωνίας διακρίνονται στον ορίζοντα τρία τάνκερ.

Πριν από κάποιους μήνες ο Νίκος Γρηγοριάδης, ψαράς στο επάγγελμα, είδε στον ορίζοντα μερικά μεγάλα πλοία να βρίσκονται ακίνητα στην ανοιχτή θάλασσα, γεγονός που του έκανε εντύπωση· από τότε βρίσκονται συνέχεια εκεί, μέχρι και σήμερα. «Τα βλέπω συνέχεια! Είμαι μέσα στη θάλασσα και τα βλέπω καθημερινά. Είναι τουλάχιστον 4-5. Κινούνται ανατολικά, δυτικά μέσα στον Λακωνικό Κόλπο, αλλά δεν βγαίνουν γιαλό, μένουν μέσα. Το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι κάνουν κάποιες μεταφορτώσεις, τώρα δεν ξέρω τι μεταφορτώσεις κάνουν. Λένε ότι είναι πετρελαίου. Φεύγουν και κάποια μικρότερα σκάφη από το Γύθειο, που κουβαλάνε κάποια μεγάλα μπαλόνια και τα βάζουν ανάμεσα στα πλοία για να μην χτυπιούνται, να μην έχουνε προσκρούσεις και φθορές. Αυτή η κατάσταση που επικρατεί έχει κινδύνους, αν γίνει κάτι μπορεί να έχουμε πρόβλημα. Όχι, ότι μας ενοχλούν, απλά αν γίνει κάποιο ατύχημα, ξέρετε, ο Λακωνικός Κόλπος τελείωσε» λέει στο inside story.

Δεν είναι μόνο ο κ. Γρηγοριάδης που ανησυχεί. Όλοι οι κάτοικοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε έχουν την ίδια ανησυχία, μιας και άρχισαν να βλέπουν αυτά μεγάλα δεξαμενόπλοια ξαφνικά, σε μια περιοχή όπου δεν είχαν ξαναδεί κάτι παρόμοιο.

Τι είναι αυτά τα δεξαμενόπλοια;

Μ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη