Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
cerelexahotelspixabay.jpg
[Relelxahotels/Pixabay]

Το Predator στην Ελλάδα: Το χρονικό των αποκαλύψεων

Ένας πρακτικός «χάρτης» με τις βασικές ημερομηνίες και τα πορίσματα της έρευνας για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές.
[Relelxahotels/Pixabay]

Η έρευνα του inside story για το παράνομο λογισμικό κατασκοπίας Predator ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022. Έκτοτε έχουν γραφτεί δέκα άρθρα και πάνω από 30.000 λέξεις για το θέμα. Για να γίνουν όλες οι πτυχές της υπόθεσης προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο, συνοψίσαμε σε μία χρονική σειρά τις κύριες εξελίξεις. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε αναλυτικά στα άρθρα του inside story.

  • 16 Δεκεμβρίου 2021 – Η έκθεση του Citizen Lab

Με τίτλο «Pegasus vs. Predator: Το διπλά μολυσμένο iPhone ενός αντιφρονούντα αποκαλύπτει το Cytrox Mercenary Spyware», η έκθεση του Citizen Lab (διεπιστημονικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Τορόντο με βασικό σκοπό τον εντοπισμό ψηφιακών απειλών κατά μελών της κοινωνίας των πολιτών και την παρακολούθηση της εξάπλωσης της βιομηχανίας λογισμικών κατασκοπείας) αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι «πραγματοποιήσαμε σάρωση στο Διαδίκτυο για διακομιστές spyware Predator και βρήκαμε πιθανούς πελάτες Predator στην Αρμενία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ινδονησία, τη Μαδαγασκάρη, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τη Σερβία».

  • 16 Δεκεμβρίου 2021, η έκθεση του Facebook (META)

Η έκθεση της META αποκαλύπτει: «Η έρευνά μας εντόπισε πελάτες [του παράνομου λογισμικού] στην Αίγυπτο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη