Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
mario.jpeg

Αρειανός στη Ρώμη

Μιλώντας για τον Μάριο Ντράγκι δεν μπορεί κανείς να μην αναφέρει το σατιρικό διήγημα που διηγείται πώς η Σύγκλητος πλησίασε έναν εξωγήινο, τον ικέτευσε και αφού τον χρησιμοποίησε, τον πέταξε ελπίζοντας ότι θα ξεχαστεί γρήγορα.

H ετυμηγορία ήρθε στις 20 Ιουλίου με τις σκιές του λυκόφωτος, όταν η πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας Ελιζαμπέτα Κασελάτι ανακοίνωσε με κουρασμένο ύφος τα νούμερα της ψήφου εμπιστοσύνης στον Μάριο Ντράγκι. Παρόντες 192, ψήφισαν 133, υπέρ 95, κατά 38. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας έπαψε να υφίσταται χάρη στους Κόντε, Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι που αποχώρησαν από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας και πόνταραν τα ρέστα τους στις πρόωρες εκλογές.

Μια ώρα νωρίτερα, αφήνοντας το Palazzo Madama, την έδρα της Γερουσίας, όσο ακόμη η ψηφοφορία ήταν σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός είχε βρει τη δύναμη να απαντήσει στους δημοσιογράφους με ένα αστείο. «Πρόεδρε, θα πας στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραιτηθείς;» τον ρώτησαν. «Προς το παρόν, θα πάρω το ασανσέρ». Μάταια τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι μπροστά στο Κυρηνάλιο. Μέχρι που, αργά το βράδυ, ήρθε η είδηση ​​ότι ο Ντράγκι θα δει μόνο τον Ματαρέλα την επομένη, αφού ανακοινώσει στη Βουλή την αμετάκλητη παραίτησή του, μια κίνηση που είχε στόχο να ξεμπροστιάσει στη χώρα τα κόμματα και τους ηγέτες τους που διαμέλισαν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ρίχτε τον Ντράγκι

Η πτώση του Ντράγκι σχεδιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου στη Villa Grande του Σίλ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη