Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
plataniphytophthora.jpg
Τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, η εικόνα ενός υγιούς πλάτανου δεν πρέπει να είναι αυτή.

Πότε αρρώστησε το Πάρκο του ΚΠΙΣΝ;

Λίγο πριν την παράδοση του Πάρκου στο Δημόσιο, το ΚΠΙΣΝ βρίσκεται σε αντιδικία με τους εργολάβους συντήρησής του. Το ίδρυμα υποστηρίζει ότι το Πάρκο παρουσίασε φυτόφθορα εξαιτίας της πλημμελούς συντήρησης του, οι εργολάβοι ότι το φυτοπαθογόνο προϋπήρχε στη γέννηση και κατασκευή του.
Τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, η εικόνα ενός υγιούς πλάτανου δεν πρέπει να είναι αυτή.

Στα μέσα Ιουνίου περατώθηκε μία μακρά διαιτησία μεταξύ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και των εταιρειών που είχαν αναλάβει τη συντήρηση του Πάρκου. Αντικείμενο της, το πόσο άρρωστο είναι το Πάρκο και ποιος έχει την ευθύνη για αυτό.

Πλέον, καθώς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει δηλώσει επίσημα ότι θέλει να καταστήσει το Δημόσιο αποκλειστικό διαχειριστή του Πάρκου το 2023, τίθεται το ερώτημα ποιος θα πληρώσει για τη σημερινή κατάσταση, καθώς, σύμφωνα με επιστημονικούς φορείς που και οι δύο αντίδικες πλευρές επικαλέστηκαν, η κατάσταση του Πάρκου είναι χειρότερη από ό,τι δηλώνουν οι σημερινοί διαχειριστές του.

H αντιδικία

«Πράγματι υπάρχει εκκρεμής αντιδικία με την Engie (ήδη Cordia) και τον υπεργολάβο της, συντηρητή πρασίνου, την εταιρεία Φυτοτεχνική» μας έγραψε αυτή την εβδομάδα η κα Μπαλοπούλου του ΚΠΙΣΝ απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του inside story. «Η αντιδικία αυτή αφορά στο εάν οι τελευταίοι παρείχαν σωστά τις υπηρεσίες τους ή όχι». Σύμφωνα με πληροφορίες του inside story, οι δύο βασικοί αντίδικοι, δηλαδή το ίδρυμα και η Cordia που εξαγόρασε την Engie Ελλάδος, επιχείρησαν να κλείσουν τη διαφορά τους εξωδικαστικά καθώς το «βάρος του Πάρκου «αφενός δυσχεραίνει τη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη