Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
celipp.jpg
Η Αλίνα Λιπ, η πιο δημοφιλής γερμανίδα προπαγανδίστρια του Κρεμλίνου.

Οι δυτικοί influencers που κάνουν προπαγάνδα υπέρ του Κρεμλίνου

Δηλώνουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, αφοσιωμένοι στην αμερόληπτη κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι δυτικοί, δραστήριοι στα σόσιαλ μίντια και μεταδίδουν την προπαγάνδα του Κρεμλίνου στους εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές τους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Η Αλίνα Λιπ, η πιο δημοφιλής γερμανίδα προπαγανδίστρια του Κρεμλίνου.

Στο τέλος του περασμένου Απριλίου, τα κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να μοιράζονται στους λογαριασμούς τους ένα ανατριχιαστικό βίντεο από τη Μαριούπολη. Το παρουσίαζαν ως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ανεξάρτητου αμερικανού δημοσιογράφου Πάτρικ Λάνκαστερ, ο οποίος το είχε ανεβάσει στο κανάλι του στο YouTube στις 27 Μαρτίου. Σε αυτό βλέπουμε τον Λάνκαστερ να ακολουθεί έναν φιλορώσο αυτονομιστή, που κατεβαίνει στο υπόγειο ενός σχολείου και ξεναγεί τον Λάνκαστερ σε ένα τοπίο τρόμου.

Κάποια στιγμή η κάμερα εντοπίζει το πτώμα μιας γυναίκας. Στο στομάχι της είναι χαραγμένο ένα σύμβολο που μοιάζει με σβάστικα. Ο Λάνκαστερ και ο στρατιώτης ισχυρίζονται ότι αυτό είναι το έργο Ουκρανών, οι οποίοι είχαν μετατρέψει το σχολείο σε στρατιωτική βάση. «Το έκανε το Αζόφ;» ρωτάει ο Λάνκαστερ. «Δεν ξέρω ποιοι το έκαναν, αλλά οι δικοί μας δεν θα άφηναν ποτέ σβάστικα», ακούγεται να απαντάει ο άλλος.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 22 Απριλίου, ο Λάνκαστερ είχε βρεθεί στο βομβαρδισμένο θέατρο της Μαριούπολης, όπου στις 16 Μαρτίου είχαν βρει τον θάνατο σχεδόν 600 άνθρωποι, που είχαν βρει εκεί καταφύγιο από τις ρωσικές βόμβες. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά παιδιά. Ο Πάτρικ Λάνκαστερ μπαίνει με την

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη