Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
cedichtya5497462.jpg
[Δημήτρης Παπαμήτσος/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Eurokinissi]

Ψάχνοντας εργαζόμενους με το τουφέκι

Για ποιους λόγους δεν βρίσκει τα εργατικά χέρια που ψάχνει ένας από τους βασικούς οικονομικούς κλάδους της χώρας, η βιομηχανία;
[Δημήτρης Παπαμήτσος/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Eurokinissi]

«Οι εταιρείες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να δίνουν μισθούς του 2015, σε ένα αφήγημα ανάπτυξης 5%, 6% και 7%» λέει στο inside story o Θεόφιλος Βασιλειάδης, την ψηφιακή πλατφόρμα του οποίου, kariera.gr, επισκέπτονται κάθε μήνα πάνω από 500.000 υποψήφιοι εργαζόμενοι και 12.000 εργοδότες.

«Οι εταιρείες που θέλουν να προσεγγίσουν νέους εργαζόμενους δεν θα το πετύχουν δίνοντας τον βασικό μισθό. Όταν χρειαστούν κόσμο θα πληρώσουν παραπάνω λεφτά. Ας μην γελιόμαστε. Ποιος θα αφήσει το “μαγαζί” του κλειστό γιατί δεν δίνει παραπάνω μισθό;», λέει στο inside story o γνωστός επιχειρηματίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Και με αυτές τις διαπιστώσεις, κάπου εδώ θα μπορούσε να μπει τελεία και παύλα στο συγκεκριμένο κείμενο. Αφού σε λίγες μόλις αράδες αποκαλύπτεται ο βασικός λόγος για τον οποίον οι επιχειρήσεις –και δεν αναφερόμαστε στον τουρισμό, που έχει σηκώσει ψηλά το θέμα και έχει πολλούς σκελετούς κρυμμένους στη ντουλάπα του– δεν βρίσκουν εργατικά χέρια και ποια είναι η λύση για να τα βρουν.

Image
thriasio2311531.jpg
Αεροφωτογραφία από βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Θριάσιο. [Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi]

Όμως η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό, που έχει «κτυπήσει» και τη βιομηχανία, τον κλάδο της ενέργειας, της πληροφορικής και άλλους, είναι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη