Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cedardanelton.jpg
Το κύριο προϊόν της τουρκικής Dardanel είναι ο κονσερβοποιημένος τόνος.

Αποκτά βάση στην Ευρώπη η τουρκική Dardanel μέσω της Καλλιμάνης

Τριάντα χρόνια μετά την ίδρυση της, η ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων ιχθυηρών Καλλιμάνης περνά –Πρωτοδικείου επιτρέποντος– στα χέρια της τουρκικής Dardanel. Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης και πότε αναμένεται η επιστροφή στον ενάρετο κύκλο της χειμαζόμενης βιομηχανίας, με βάση το business plan που αποκαλύπτει το inside story.
Το κύριο προϊόν της τουρκικής Dardanel είναι ο κονσερβοποιημένος τόνος.

Για τον Νιαζί Ονέν, τον πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας κονσερβοποιημένων ψαριών Dardanel, η απόκτηση της ελληνικής εταιρείας κατεψυγμένων ιχθυηρών Καλλιμάνης αποτελεί σημαντικό σημείο καμπής για τον όμιλό του, τον οποίον ίδρυσε στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Αυτό δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας πριν από λίγες ώρες στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Agency.

Image
one.jpg
Ο Νιαζί Ονέν. [dardanel.com.tr]

Ο 72χρονος επιχειρηματίας που γεννήθηκε στο Τσανάκκαλε σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και είναι και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Çanakkale Dardanelspor. Αναφερόμενος στην Καλλιμάνης, είπε πως «η απόκτησή της θα έχει μεγάλη συμβολή στον κλάδο και την οικονομία των δύο χωρών (σ.σ.: της Ελλάδας και της Τουρκίας), καθώς και στις δύο εταιρείες». «Η Καλλιμάνης», ανέφερε ο Νιαζί Ονέν, «έχει σημαντικές εξαγωγικές δυνατότητες στη Βόρεια Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Με αυτήν την εξαγορά, στοχεύουμε να επεκτείνουμε το εξαγωγικό μας αποτύπωμα αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγική μας ικανότητα και την ποικιλία των προσφερομένων προϊόντων».

Αυτός άλλωστε είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον ο Νιαζί Ονέν επέμεινε τόσο πολύ να αποκτήσει την Καλλιμάνης. Δηλαδή η παραγωγική βάση στην

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη