Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cebrettos1113763.jpg
[Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Αναγκαστική ποτοαπαγόρευση λόγω ελλείψεων

Οι πρώτες ελλείψεις σε βασικά οινοπνευματώδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην ελληνική αγορά, ενώ αναμένονται γενναίες ανατιμήσεις από τις αρχές του 2022. Τι λένε στελέχη του κλάδου και γιατί η σαμπάνια θα γίνει είδος προς εξαφάνιση.
[Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi]

Πριν από λίγες ώρες, η αλυσίδα ταχείας εστίασης McDonald’s στην Ιαπωνία έκανε γνωστό πως από τις 24 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, οι πατάτες που πουλά σε συσκευασίες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους δεν θα είναι διαθέσιμες στα εστιατόριά της στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, λόγω καθυστερήσεων στις αποστολές πατάτας από τον Καναδά. «Λόγω των πλημμυρών κοντά στο λιμάνι του Βανκούβερ και της παγκόσμιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, υπάρχουν καθυστερήσεις στην προμήθεια πατάτας», ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Οι πατάτες που χρησιμοποιούνται εισάγονται από τη Βόρεια Αμερική, ανέφερε η McDonald's Japan, η οποία εισήγαγε εκτάκτως αεροπορικώς 1.000 τόνους κατεψυγμένες πατάτες, για να μην ξεμείνει τελείως από εμπόρευμα.

Μην νομίσετε όμως ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα περιορίζονται στην Ιαπωνία και τις κατεψυγμένες πατάτες Καναδά. Εδώ και μήνες, μια δίνη καθυστερήσεων, υπέρογκων αυξήσεων στους ναύλους, έλλειψης οδηγών, προβλημάτων από την κλιματική αλλαγή –που έχει πλήξει την παραγωγή βασικών ειδών όπως είναι παραδείγματος χάριν τα σιτηρά, ο καφές και τα σταφύλια για την παραγωγή σαμπάνιας– αλλά και συμφόρησης σε βασικά λιμάνια, με

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη