Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
mouzenidisgroup.jpg
Δεκαέξι από τις δεκαοκτώ εταιρείες του ομίλου Μουζενίδη.

Σε κίνδυνο η ματριόσκα της οικογένειας Μουζενίδη

Η κατάρρευση της Mouzenidis Travel, ραχοκοκαλιάς του ομώνυμου ομίλου, επηρεάζει λόγω μεγέθους το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Η εταιρεία έχει διορία μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου για να βρει επενδυτή και να έχει έτσι μια πιθανότητα να εξυγιανθεί και να καλύψει μέρος των απαιτήσεων των πιστωτών της.
Δεκαέξι από τις δεκαοκτώ εταιρείες του ομίλου Μουζενίδη.

Η ματριόσκα –πιο γνωστή σαν μπαμπούσκα στην Ελλάδα– αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ρωσίας. Πρόκειται για μια σειρά από ξύλινες κούκλες, συνήθως επτά, ζωγραφισμένες με παραδοσιακές φορεσιές, που τοποθετούνται η μία μέσα στην άλλη. Η «ματριόσκα» του ομίλου Μουζενίδη, που δημιούργησε ο ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Μπόρις Μουζενίδης –που απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο λόγω επιπλοκών της ασθένειας Covid-19– αποτελείται από 18 εταιρείες.

Οι επτά βασικές εταιρείες που συνθέτουν τον όμιλο είναι η αεροπορική Ellinair, η εταιρεία διεθνών μεταφορών Cargo Service & Pepresentations MON/PH ΕΠΕ, η GrekoDom Development Ανώνυμη Κατασκευαστική Μεσιτική Εμπορική Εταιρεία, η Μουζενίδης Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, η Mouzenidis Travel Cyprus Ltd, η Grekodom Real Estate Ltd και η Mouzenidis Travel Γραφείο Ταξιδίων, Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΕ.

Η τελευταία, η Mouzenidis Travel, η οποία αναζητά από το περασμένο καλοκαίρι σανίδα σωτηρίας στον πτωχευτικό νόμο, ήταν η εταιρεία πάνω στην οποία στήθηκε ο όμιλος του ομογενή.

Image
9e0b0b73914063.5c19d7a5efa84.gif

Όλα ξεκίνησαν το 1992, όταν ο 31χρονος τότε μηχανικός αυτοκινήτων ήρθε στην Ελλάδα. Η ιδέα να δραστηριοποιηθεί στον τουρισμό, όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη