Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
31'
Επιμέλεια:
books-2021b.jpg

Τα βιβλία του 2021

Ιστορία, Ανθρωπολογία, μυθιστορήματα, δοκίμια, αστυνομικά, κατασκοπικά, γεωπολιτικά, κανείς δεν θα μείνει δυσαρεστημένος.

Ανάμεσα στις προτάσεις των New York Times, των βιβλιοκριτικών του, των Financial Times, του New Statesman, των Times του Λονδίνου, του npr, του New Yorker, του Vulture, του Vox, του Chapters Indigo και τις προτάσεις του Μπιλ Γκέιτς που διαβάζει τα πάντα, οι συντάκτες του inside story κάνουν τις δικές τους προτάσεις βιβλίων. Γιατί π.χ. λείπουν sos βιβλία, όπως Η Κλάρα και ο Ήλιος του Ισιγκούρο; Γιατί οι συντάκτες μας έκαναν προτάσεις και το καλοκαίρι, στο Βιβλία για το καλοκαίρι του 2021.

Μπιλ, άργησες, δύο από τα πέντε σου τα έχουμε προτείνει από πέρσι.

Έφη Αλεβίζου

Image
xromata-apoxairetismoy-fm-300dpi-plaisio.jpg

Μπέρνχαρντ Σλινκ, Χρώματα του αποχαιρετισμού, μετ. Απόστολος Στραγαλινός, Κριτική

«Πίστευα για πολύ καιρό ότι μια κηδεία βοηθάει στον αποχαιρετισμό του νεκρού. Ο αποχαιρετισμός είναι απαραίτητος, η επίγνωση ότι κάποιος πέθανε εξακολουθεί να μας απασχολεί μέχρι ο αποχαιρετισμός να επιτρέψει στον νεκρό να βρει τη γαλήνη του -όπως κι εμείς τη δική μας. Όμως μια κηδεία δεν βοηθάει. Επιβεβαιώνει στους οικείους τη σημασία του εκλιπόντος και τους επιτρέπει να μοιραστούν λιγάκι τη σημασία του. Στους παρευρισκομένους επιβεβαιώνει την αξία της τελετουργίας, για την οποία θυσιάζουν δυο-τρεις ώρες προκειμένου να δουν και να τους δουν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη