Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κατηγορία:
Tags:
undaniel-dhpp26q9qny-unsplash.jpg
[Daniel/Unsplash]

Είναι οι εγκέφαλοι κάποιων ανθρώπων καλωδιωμένοι για χορό;

Ακόμα κι αν δεν έχουμε τα γενετικά και σωματικά χαρίσματα των επαγγελματιών, μπορούμε να μάθουμε να χορεύουμε με σκληρή δουλειά. Θα μας κάνει σίγουρα καλό.
[Daniel/Unsplash]

Όποια κι αν είναι η ηλικία μας, ο χορός μπορεί να έχει εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στη σωματική και ψυχική μας ευεξία. Μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε ή να ενισχύσουμε τον μυϊκό τόνο, την ευλυγισία και την αντοχή, ενώ παράλληλα απελευθερώνει ενδορφίνες που μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα του στρες και του άγχους.

Ορισμένοι άνθρωποι, ωστόσο, φαίνεται να έχουν ένα φυσικό ταλέντο που τους επιτρέπει να πιάνουν τα βήματα του χορού με εμφανή ευκολία, ενώ άλλοι δυσκολεύονται να κινηθούν με χάρη.

Συχνά πιστεύεται ότι κάποιοι άνθρωποι «είναι γεννημένοι για χορό», ενώ άλλοι έχουν «δύο αριστερά πόδια» – αλλά στην πραγματικότητα, ένας συνδυασμός εμπειρίας από την πραγματική ζωή και επιστήμης μας δείχνει ότι σχεδόν όλοι μπορούν να μάθουν να χορεύουν καλά, με τη σωστή εκπαίδευση.

Αυτό ξεκινάει σε ηλικία μόλις λίγων μηνών, όταν τα μωρά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον ρυθμό ενός μουσικού κομματιού και να τον ακολουθήσουν με την κίνησή τους. Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε το μόνο είδος που ανταποκρίνεται ρυθμικά στη μουσική – οι παπαγάλοι και ένα είδος ελέφαντα μπορούν επίσης να το κάνουν.

Η μελέτη των επιδέξιων φτερωτών φίλων μας μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη