Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cepsekes5417358.jpg
Διαμαρτυρία υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Αθήνα, 3/11/2021. [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi]

Το τέταρτο κύμα των ανεμβολίαστων που μας απειλεί όλους

Το εξαντλημένο σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και είναι οριακά πλέον λειτουργικό. Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις, αλλά οι ασθενείς χωρίς Covid-19 είναι οι μεγάλοι ριγμένοι.
Διαμαρτυρία υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Αθήνα, 3/11/2021. [Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi]

H κυβέρνηση το εννοεί όταν λέει ότι δεν θα ξανακλείσει την οικονομία, αλλά μαζί με την επιτροπή πραγματογνωμόνων αναζητά λύσεις για να αυξήσει την πίεση στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους. Όλα τα σενάρια εξετάζονται: Πληρωμές όπως στους νεότερους για την 1η και την 3η δόση, έλεγχοι στα καφενεία ιδιαίτερα των χωριών, «σπαστό» ωράριο προσέλευσης στην εργασία για να μην υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, αύξηση της τηλεργασίας λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανάκληση των εργαζομένων πολλών επιχειρήσεων πίσω στα γραφεία τους. Εν τω μεταξύ οι άνθρωποι που περιμένουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ και δεν έχουν κορονοϊό είναι σε πολλές περιπτώσεις οι «ριγμένοι» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί για όσους –κατά κανόνα ανεμβολίαστους– κάνουν εισαγωγή για κορονοϊό.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Η κυρία με το πολλαπλούν μυέλωμα

80 ετών, διακομίσθηκε από ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, καθώς βρέθηκε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη