Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cefeta5218964.jpg
Η φέτα παρασκευάζεται από τουλάχιστον 70% πρόβειο γάλα και έως 30% κατσικίσιο. [Γιώργος Ευσταθίου/Eurokinissi]

Εξαντλούνται τα αποθέματα φέτας

Είδος προς εξαφάνιση η φέτα, με τις τιμές παραγωγού να καταγράφουν τους τελευταίους μήνες ρεκόρ. Τι λένε στο inside story παραγωγοί και στελέχη τυροκομικών επιχειρήσεων, βιομηχανιών και σούπερ μάρκετ.
Η φέτα παρασκευάζεται από τουλάχιστον 70% πρόβειο γάλα και έως 30% κατσικίσιο. [Γιώργος Ευσταθίου/Eurokinissi]

Είδος προς εξαφάνιση είναι η φέτα και το αιγοπρόβειο γάλα, με τις τιμές παραγωγού να καταγράφουν τους τελευταίους μήνες ρεκόρ και τις τιμές λιανικής και χονδρικής να ακολουθούν κατά πόδας.

Όπως λέει μιλώντας στο inside story η Μαίρη Χατζάκου, πρόεδρος και βασική μέτοχος της ΜΕΒΓΑΛ, που ίδρυσε ο πατέρας της Κωνσταντίνος Χατζάκος το 1950, τα αποθέματα φέτας των γαλακτοβιομηχανιών εξαντλούνται. «Δυστυχώς είμαστε με το σταγονόμετρο» αναφέρει η επικεφαλής της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας.

Image
mevgal.jpg

Αντίστοιχη εικόνα μας μεταφέρουν και οι Μιχάλης και Δημήτρης Σαράντης, ιδιοκτήτες του τρικαλινού ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία, που επιβεβαιώνουν ότι τα αποθέματα έχουν μειωθεί δραματικά – όπως δηλώνουν είναι «τσίμα τσίμα». Στέλεχος μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας με σημαντικό εκτόπισμα στον κλάδο των τυροκομικών κυρίως στο εξωτερικό, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εκτιμά ότι οι τιμές, όχι μόνο του παραγωγού, που έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες περίπου κατά 30%, σκαρφαλώνοντας ακόμα και στα 1,30 ευρώ το λίτρο, αλλά και της λιανικής, θα αυξηθούν κι άλλο.

Πώς φτάσαμε ως εδώ

Οι λόγοι που προκάλεσαν την κρίση είναι πολλοί, και διαφορετικοί σε βαρύτητα σύμφωνα με όσα είπαν στο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη