Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cepantelehmona2406498.jpg
Νεκροταφείο Αγ. Παντελεήμονα, Μυτιλήνη. [Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi]

«Καρτέλ» σε δύο νεκροταφεία της Μυτιλήνης υπό τον Μητροπολίτη

Σύμπραξη μεταξύ 15 κατασκευαστών ταφικών μνημείων και τα Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης αποκάλυψε έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με αντικείμενο τον καθορισμό τιμών και την κατανομή της πελατείας.
Νεκροταφείο Αγ. Παντελεήμονα, Μυτιλήνη. [Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi]

«Υπάρχει χοντρό θέμα και το λέω από προσωπική εμπειρία. Πριν δύο χρόνια που πέθανε ο πατέρας μου και τον κηδέψαμε, θέλαμε να κάνουμε ένα απλό μνήμα. Ψάχναμε λοιπόν μαρμαρά και μου διαμηνύουν από το γραφείο τελετών ότι “ξέρεις εκεί μέσα [σ.σ.: στο νεκροταφείο] δεν μπαίνει όποιος κι όποιος μαρμαράς, υπάρχουν 4-5 και πρέπει να διαλέξεις έναν από αυτούς”. Ο άνθρωπος του γραφείου τελετών προσφέρθηκε να μιλήσει σε κάποιον γνωστό του για να μεσολαβήσει και να έρθει πιο οικονομικά. Αυτό το υποτιθέμενο κανόνισμα κόστισε €500, με μάρμαρα που είχαν βγει από προηγούμενους τάφους. Αυτά τα μάρμαρα δεν τα πετάνε, κάνουν μία λείανση, γράφουν ξανά ένα όνομα και ό,τι άλλο θέλει ο πελάτης και φτιάχνουν ένα νέο μνήμα. Δεν μπορείς να επιλέξεις άλλον ή να βρεις έναν μαρμαρά που θα σου κάνει καλύτερη τιμή επειδή π.χ. είναι φίλος», μας λέει ο Βασίλης (δεν είναι το πραγματικό του όνομα).

Αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και 14 χρόνια στα δύο νεκροταφεία της Μυτιλήνης, του Αγίου Παντελεήμονα και της Αγίας Κυριακής, που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Τα κοιμητήρια ανήκουν και είναι υπό τη διοίκηση και τη διαχείριση των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Μυτιλήνης, που διαχειρίζονται διάφορα κληροδοτήματα, με πρόεδρο τον

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη