Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
estiasi.jpg
[EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ]

Υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων σε εστίαση και ξενοδοχεία

Σερβιτόροι, ρεσεψιονίστ και κουζίνα ανήκουν σε ποσοστό έως και 60% στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 35 ετών, που προσπαθεί το κράτος να πείσει να εμβολιαστεί. Όμως οι επιχειρηματίες λένε ότι είναι too little, too late.
[EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ]

Οι ΗΠΑ έχασαν παρά τρίχα τον στόχο που είχε τεθεί από τον Μπάιντεν, δηλαδή να έχει εμβολιαστεί το 70% των Αμερικανών έως την 4η Ιουλίου, καθώς μέχρι εχθές είχε εμβολιαστεί το 67% των Αμερικανών. Όμως η πορεία εμβολιασμού παραμένει παγκοσμίως σε χαμηλά επίπεδα – σε κάποιες φτωχές χώρες φτάνει μόλις το 1%. Στην Ελλάδα, μέχρι τις 3 Ιουλίου, το 37,6% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί πλήρως.

1,87 δισ. άνθρωποι ή το 24% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου COVID-19.
3,19 δισ. δόσεις έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως, και πλέον 37,27 εκατ. χορηγούνται καθημερινά.

Ακόμη χαμηλότερα είναι τα ποσοστά εμβολιασμού στις νεαρότερες ηλικίες, εξού και η απόφαση του πρωθυπουργού να δώσει το κράτος bonus με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας σε 940.000 νέους 18-25 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν, απόφαση που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων. Ένας λόγος, βέβαια, που παραμένουν ανεμβολίαστοι τόσοι νέοι είναι ότι ο εμβολιασμός τους άργησε να ξεκινήσει: άνοιξε στα τέλη Μαΐου για τους 30-34 ετών, στις 10 Ιουνίου για τους 25-29 και μόλις στις 16 Ιουνίου για τους 18-24 ετών, που είναι και η ομάδα που προσπαθεί να προσελκύει η κάρτα bonus.

Image
image-1.jpg
Η καμπάνια εμβολιασμού στη Γαλλία με στόχο τους νέους παρουσιάζει ως δέλεαρ όσα μπορούν να κάνουν εμβολιασμένοι.

Όπως επιβεβαιώνουν οι επιχειρηματίες, οι κλάδοι της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη