Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
kloss.jpg
Το μοντέλο Κάρλι Κλος στα γραφεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Kode With Klossy στη Νέα Υόρκη, για τα οποία αγόρασε ντουλάπια κουζίνας ΙΚΕΑ που έντυσε με πόρτες της Semihandmade.

IKEA hacks

Η τάση ξεκίνησε από κάποιους που απλώς άλλαξαν τα πόδια σε ένα τραπεζάκι. Πλέον, εκτός από αγαπημένο χόμπι, είναι και μια ολόκληρη βιομηχανία για εταιρείες που προσφέρουν τα φινιρίσματα για να μεταμορφωθούν μαζικά προϊόντα σε κομμάτια για λίγους.
Το μοντέλο Κάρλι Κλος στα γραφεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Kode With Klossy στη Νέα Υόρκη, για τα οποία αγόρασε ντουλάπια κουζίνας ΙΚΕΑ που έντυσε με πόρτες της Semihandmade.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Άλεξ Χερνάντεζ, γράφει ένα αμερικάνικο newsletter, αποφάσισε ότι ήθελε να αλλάξει καναπέ. Η 31χρονη προσωπική βοηθός από το Μαϊάμι είχε ένα «φτηνιάρικο απλό» καναπέ ΙΚΕΑ. Όταν συνειδητοποίησε ότι οι καναπέδες που της άρεσαν κόστιζαν μια περιουσία, επέλεξε να μεταποιήσει αυτόν που ήδη είχε. Μπήκε σε ένα σάιτ που ειδικεύεται σε τροποποιήσεις επίπλων ΙΚΕΑ και του αγόρασε καινούργια πόδια στο στιλ του 1950 για 70 δολάρια και νέο κάλυμμα 120 δολαρίων από εταιρεία που φτιάχνει καλύμματα πάνω σε δημοφιλή σχέδια ΙΚΕΑ. Στο τέλος είχε ξοδέψει το ένα δέκατο από αυτά που θα πλήρωνε για να πάρει τον καναπέ των ονείρων της.

Αυτό που έκανε ονομάζεται IKEA upcycling και έχει βέβαια τις ρίζες του στο IKEA hacking, μια γωνιά του διαδικτύου που ανθεί. Ειδικά με την πανδημία και τα λοκντάουν, όταν ο κόσμος περνούσε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, και κυρίως συνειδητοποίησε ότι στο μέλλον ενδέχεται να περνά περισσότερο χρόνο στο σπίτι, σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να το σουλουπώσει με έξυπνα τρικ. Ποιος δεν πήρε φέτος μια GERSBY βιβλιοθήκη για να της βάλει ροδάκια RILL και στο πλάι ένα χερούλι από την οδό Βύσσης και να την μετατρέψει σε συρόμενο pantry για τον στενό χώρο 30

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη