Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
cepanayiotis-vassiliki-ntina-kallimanis.jpg
Παναγιώτης, Βασιλική και Ντίνα Καλλιμάνη.

Ο Τούρκος επενδυτής που θέλει να σώσει την «Καλλιμάνης»

Η κατάρρευση της αχαϊκής βιομηχανίας κατεψυγμένων ιχθυρών Καλλιμάνης και ο ρόλος της ως Δούρειου Ίππου για τον Τούρκο Ονέν της Dardanel, που εκτός απροόπτου θα αποκτήσει παραγωγική μονάδα ιχθυρών στην Ελλάδα, δηλαδή στην ΕΕ. Οι διαπραγματεύσεις που κοντεύουν τα δύο έτη και το deal διάσωσης που βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Παναγιώτης, Βασιλική και Ντίνα Καλλιμάνη.

Το καλοκαίρι συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που η τουρκική, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης εταιρεία Dardanel Onentas Gida Sanayi AS, εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη χειμαζόμενη ελληνική εταιρεία κατεψυγμένων ιχθυρών Καλλιμάνης.

Image
niyazimehmet.jpg
Ο Νιγιαζί Ονέν, ιδιοκτήτης της Dardanel, με τον γιο του Μεχμέτ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Δύο χρόνια μετά, το deal διάσωσης της αχαϊκής βιομηχανίας δεν έχει κλείσει, αλλά βρίσκεται στην τελική ευθεία, όπως υποστηρίζουν μιλώντας στο inside story τραπεζικές πηγές. Που σημαίνει, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, ότι τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή οι πιστώτριες τράπεζες της Καλλιμάνης, η τουρκική Dardanel συμφερόντων της οικογένειας Ονέν –που έχει αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής από τις τράπεζες– και η οικογένεια Καλλιμάνη, βασικός μέτοχος της βιομηχανίας κατεψυγμένων ιχθυρών, έχουν συμφωνήσει στους όρους της διάσωσης, η συμφωνία για την οποία θα περάσει από το Πρωτοδικείο, όπως προβλέπεται, προς επικύρωση.

Ωστόσο οι τελικές υπογραφές δεν έχουν πέσει, κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Όμως δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο, λόγω και της χρηματοοικονομικής κρίσης που πλήττει την Τουρκία αλλά και των τρικυμιωδών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, και αυτή η συμφωνία να πέσει στα βράχια.

Στην πρόσφατη ιστορία της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη