Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κείμενο:
kayy.jpg
Τα ΚΑΑΥ Άγιου Ανδρέα.

Γιατί στρατός και αεροπορία προειδοποιούν με έξωση πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής;

Η φιλοξενία στις κατασκηνώσεις του στρατού και της αεροπορίας φαίνεται πως έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένους «επιτήδειους», που πήραν στον λαιμό τους οικογένειες που την είχαν πραγματικά ανάγκη. Πώς φτάσαμε ως εδώ και τι λύσεις προτείνονται.
Τα ΚΑΑΥ Άγιου Ανδρέα.

Πριν λίγες ημέρες, οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής που διαμένουν στις παραθεριστικές εγκαταστάσεις του στρατού και της αεροπορίας στη Νέα Μάκρη και στο Ζούμπερι ενημερώθηκαν εγγράφως ότι το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά των οικημάτων που τους παραχωρήθηκαν το 2018. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), με ξεχωριστές επιστολές προς τους Δημάρχους Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα και Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνού, έχουν ενημερώσει εδώ και λίγες εβδομάδες για την απόφασή τους να προχωρήσουν στην αποστέγαση αθροιστικά 234 πυροπλήκτων μέσα στον επόμενο μήνα. ΓΕΣ και ΓΕΑ καλούν τους οικείους δήμους να προχωρήσουν εντός προθεσμίας στις απαραίτητες ενέργειες για τη στέγαση και τη σίτιση των πυρόπληκτων δημοτών τους, που μένουν περισσότερα από 2,5 χρόνια –είτε μόνιμα, είτε περιστασιακά– στις εγκαταστάσεις τους.

Με δυο λόγια

Αντιμέτωποι με την αγωνία να βρεθούν για άλλη μία φορά χωρίς στέγη είναι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής, που εξακολουθούν εδώ και 32 μήνες από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 να φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του στρατού και της αεροπορίας, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η ανέγερση των

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη