Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
doom.jpg

Hotel of Doom

Επί τρεις δεκαετίες στον ορίζοντα της Πιονγιάνγκ δεσπόζει αυτό που θα ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Όμως το Ryugyong Hotel δεν είχε ποτέ κανέναν επισκέπτη.

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες της Σεούλ του 1988 ήταν μόλις οι δεύτεροι Θερινοί Ολυμπιακοί που γίνονταν στην Ασία. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, η Νότιος Κορέα βρισκόταν σε αναβρασμό κάνοντας αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρώσει τα γήπεδα και τα κτίρια που θα στέγαζαν τους αγώνες και τον κόσμο του. Και οι αγώνες προμηνύονταν επικοί, για πρώτη φορά μετά από χρόνια χωρίς μποϊκοτάζ από τις ΗΠΑ ή την ΕΣΣΔ. Την ίδια ώρα και ο Βορράς έκανε τα δικά του σχέδια.

Ο πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο είχε προτείνει να γίνουν οι αγώνες από κοινού από τις δύο Κορέες, ιδέα που όμως ναυάγησε στις συνομιλίες με την ΔΟΕ στη Λωζάνη, καθώς οι απαιτήσεις της Βόρειας Κορέας περί δικών της τελετών έναρξης και λήξης και φιλοξενίας των μισών αθλημάτων θεωρήθηκαν υπερβολικές. Τόσο η Κούβα όσο η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσαν ότι μποϊκοτάρουν τους Ολυμπιακούς. Ο Κιμ Ιλ-σουνγκ, παππούς του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας και ιδρυτής της χώρας, αποφάσισε να αποδείξει μια και καλή την υπεροχή του κομμουνισμού στη Δύση ανακοινώνοντας τη διοργάνωση του 13ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νέων και Φοιτητών του 1989. Για την προετοιμασία τους ξοδεψε 4,5 δισ. δολάρια, το ένα τέταρτο του ετήσιου προϋπολογισμού της χώρας, χτίζοντας

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη