ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ

Δύο διαφορετικές έρευνες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, από το Citizen Lab και το Meta, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πελάτες του κακόβουλου λογισμικού υπάρχουν και στη χώρα μας.
Παρασκευή 07/01/2022

Δεκατέσσερις μήνες μετά το συμβάν δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα πορίσματα των δύο Αρχών που είναι αρμόδιες για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Εντωμεταξύ, τα ίχνη των hackers οδηγούν σε χώρα της βορειοανατολικής Ευρώπης.
Παρασκευή 12/11/2021

Ποιοι βρίσκονται πίσω από μία μυστηριώδη δολοφονία, μέρα μεσημέρι σε ένα πάρκο του Βερολίνου; Ποιο ήταν το κίνητρο του δολοφόνου, ο οποίος αρνείται να αποκαλύψει την αληθινή του ταυτότητα; Ένα κατασκοπικό, πολιτικό θρίλερ που άρχισε τον Αύγουστο του 2019 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Πέμπτη 11/11/2021

Πληροφοριοδότες που «εξαφανίζονται» και διπλοί πράκτορες που συλλαμβάνονται ανεβάζουν την ένταση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο. Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας, αλλά για τα νέα επεισόδια στο σίριαλ του σινοαμερικανικού ανταγωνισμού.
Παρασκευή 22/10/2021

Διακόσιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, κυρίως σε πρεσβείες, αλλά ακόμη και μέσα στον Λευκό Οίκο, έχουν βιώσει τα συμπτώματα μιας μυστηριώδους επίθεσης που τους αφήνει με εγκεφαλικές κακώσεις, ζαλισμένους και με δυσκολία συγκέντρωσης για μήνες.
Δευτέρα 13/09/2021

Ιδιωτικοί ερευνητές έχουν «συλληφθεί» τα τελευταία χρόνια όχι να αναζητούν, αλλά να «φυτεύουν» ψευδή στοιχεία και να χειραγωγούν τα μίντια, με στόχο το ξέπλυμα ενόχων και την ενοχοποίηση αντιπάλων.
Τρίτη 07/09/2021