Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cehospital.jpg

Ανταπόκριση από τα νοσοκομεία ΙΙ: Παγιδευμένοι στην επαρχία

Σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, επτά στους δέκα ασθενείς δεν καταλήγουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά έξω από αυτές: στις κλινικές Covid-19 ή καθ’ οδόν από τα νομαρχιακά νοσοκομεία προς τις ΜΕΘ των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας.

Είναι Σάββατο βράδυ 28 Νοεμβρίου και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει τελειώσει. Την ίδια στιγμή, οι υπεύθυνοι ενός νοσοκομείου της Kεντρικής Μακεδονίας, του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας, προσπαθούν να συμφωνήσουν μια αεροδιακομιδή με τους υπευθύνους του ΕΚΑΒ για την Αθήνα. Το πρώην νομαρχιακό νοσοκομείο είναι γεμάτο. Από την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πέλλας Στέλιος Καλούδης προσπαθούσε να κάνει εισαγωγή ασθενών με Covid-19, αλλά όπως είπε στον γράφοντα υπήρχε «λίστα αναμονής πέντε ατόμων». Και τα 80 κρεβάτια Covid-19 της Έδεσσας ήταν γεμάτα.

Image
nosokomeio_edessa_8_0.jpg
Το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας.

Το ίδιο συνέβαινε και στο άλλο νοσοκομείο του νομού, στα Γιαννιτσά.

Image
gngiannitswn.jpg
Το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Τελικά η αεροδιακομιδή του Σαββάτου δεν έγινε. Μία άλλη αεροδιακομιδή πάντως, από τη Δράμα, που έγινε μία μέρα νωρίτερα –η Δράμα με την Πέλλα ήταν οι χειρότερες περιοχές της χώρας την περασμένη εβδομάδα– αφορούσε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που δεν ήταν καθόλου σίγουρο ότι θα άντεχαν τη μεταφορά. Πράγματι, ο ένας κατέληξε στο νοσοκομείο Αττικόν.

«Έρχονται αργά στο νοσοκομείο»

«Το πρόβλημα με τους ανθρώπους που έχουν Covid-19 σε αυτό το δεύτερο κύμα είναι ότι έρχονται πολύ αργά στο νοσοκομείο. Ίσα-ίσα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη