Οδηγίες Κοινότητας

Η κοινότητα

Στο inside story βασιζόμαστε στα μέλη της κοινότητας ώστε να επεκτείνουμε το διάλογο σχετικά με θέματα που μας αφορούν, μας ενδιαφέρουν και μας ενημερώνουν.

Συν-δημιουργούμε γνώση μέσω της συμμετοχής του συνόλου της κοινότητας στη δημοσιογραφική διαδικασία. Σας καλούμε να συμβάλλετε στο ξεδίπλωμα της ιστορίας προσφέροντας ο καθένας τις ειδικές του γνώσεις προσθέτοντας πληροφορίες “ειδήμονα” στην ιστορία του δημοσιογράφου.

Μέσω του διαλόγου τα μέλη της κοινότητας έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματα ή τις απόψεις τους. Παίρνουν ενεργά μέρος στη συζήτηση. Μορφώνουν τους υπόλοιπους για κάτι που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα. Μοιράζονται μια εμπειρία. Δείχνουν την υποστήριξή τους σε άλλου ή ακόμα εξισορροπούν τη συζήτηση. 

Οι οδηγίες

Αυτό στοχεύουμε να συμβαίνει μέσα σε ένα ασφαλές, γόνιμο και βιώσιμο περιβάλλον. Οι βασικές μας αρχές είναι: 

  • Υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον

Η δημοσιογραφία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσης και ικανοτήτων μεταξύ δημοσιογράφων και κοινού. Επομένως, είναι ανάγκη να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και αλληλοσεβασμός μεταξύ των μελών της κοινότητας:

- Ενισχύουμε την συνεργασία

- Σεβόμαστε τα όρια των άλλων

- Χρησιμοποιούμε επιχειρήματα

  • Συζητάμε ιδέες και πληροφορία, όχι ανθρώπους

Στον διάλογο προκύπτουν διαφωνίες, και αυτό είναι θεμιτό και επιθυμητό ως προϋπόθεση της ενίσχυσης της πολυφωνίας/πλουραλισμού. Ωστόσο, η συζήτηση οφείλει να επικεντρώνεται στις ιδέες και όχι στους ανθρώπους που τις εκφράζουν.

Παρακαλούμε να αποφεύγονται αντικοινωνικές ή προσβλητικές συμπεριφορές όπως απειλές, προσβολές, πορνογραφία, spam, εκφοβισμό, παραβίαση ιδιωτικότητας.

Αν αισθανθείτε ότι κάποιος έχει φερθεί σε εσάς ή καποιον άλλο με ανόρμοστο τρόπο παρακαλούμε ενημερώστε μας στο [email protected].

  • Αναφέρουμε ασύμβατες και προσβλητικές συμπεριφορές

Σε περίπτωση που συναντήσετε προσβλητική συμπεριφορά σε κάποιο σχόλιο παρακαλούμε μην αντιδράσετε με δημόσια απάντηση.

Δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Παρακαλούμε να μας το αναφέρετε στο [email protected] και αν χρειαστεί θα δράσουμε ανάλογα.

Οι υπεύθυνοι για το site έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν ή να διαγράψουν σχόλια.

  • Εφαρμόζουμε τους κανόνες

Προσπαθήστε να σχολιάζετε με τρόπο σχετικό, ώστε να είναι κατανοητή η συζήτηση, να μην πλατειάζει και να έχει συνοχή. Πιο συγκεκριμένα:

  • Μην ξεκινάτε συζήτηση που δεν είναι σχετική με το άρθρο/θέμα/ιστορία.

  • Μην αναρτάτε “κενά” σχόλια, όπως “Συμφωνώ” ή “!”, χρησιμοποιήστε το κουμπί “Μου αρέσει”

  • Μην αλλάζετε τη διαδοχή των σχολίων. Αν θέλετε να απαντήσετε σε συγκεκριμένο σχόλιο, χρησιμοποιήστε το σύμβολο @ και το όνομα του σχολιαστή απαντώντας από κάτω

  • Μην αναρτάτε σχόλια που διαφημίζουν κάποιο συγκεκριμένο προϊόν

  • Μην υπογράφετε τα σχόλιά σας – στα σχόλια σας επισυνάπτονται τα στοιχεία του προφίλ σας

Σε περίπτωση που κάποιος συντάκτης μας τροποποιήσει το περιεχόμενο κάποιου σχολίου σας, θα σας ειδοποιήσουμε.