Οι νέοι δημοσιογράφοι της Ευρώπης κοιτάζονται στον καθρέφτη

Τι φταίει που ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πια τους δημοσιογράφους; Είναι τα social media, που δίνουν την ψευδαίσθηση ότι τα ξέρουμε όλα; Είναι o συντηρητισμός των παραδοσιακών Μέσων, που τα εμπόδισε να αγκαλιάσουν έγκαιρα την τεχνολογία; Ή μήπως φταίει ότι εγκαταλείφθηκε το ρεπορτάζ; Οι νέοι δημοσιογράφοι δίνουν αφοπλιστικά ειλικρινείς απαντήσεις.
Χρόνος ανάγνωσης: 
20
'

Βρισκόμαστε λίγο μετά τα μέσα του περασμένου Ιουνίου, όταν η 27χρονη Anna προσγειώνεται στην Αγγλία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει σε μια χώρα του εξωτερικού με την επαγγελματική της ιδιότητα, ως δημοσιογράφος. Κουβαλώντας στις αποσκευές της την εμπειρία της ανταποκρίτριας για το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, η νεαρή Ισπανίδα φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ως απεσταλμένη της εφημερίδας –μίας από τις μεγαλύτερες της χώρας– για την οποία εργάζεται, προκειμένου να καλύψει όσα συμβαίνουν τις τελευταίες, κρίσιμες ημέρες, κατά τις οποίες οι Βρετανοί θα αποφασίσουν σχετικά με την παραμονή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση

Καθώς η Anna μιλάει στο inside story, οχτώ μήνες αργότερα, οι μνήμες της από τις ημέρες στις οποίες το Brexit τελικά έγινε πραγματικότητα είναι έντονες. «Με θυμάμαι να ξαφνιάζομαι από το πόσο πολωμένοι ήταν οι Άγγλοι, ανάλογα με το από πού κατάγονταν ή το πού ζούσαν», ανακαλεί και προσθέτει ότι μπορούσε να διακρίνει κανείς ένα τεράστιο χάσμα γενεών στις απόψεις που εκφράζονταν. Ενόσω μιλάμε για τις ημέρες εκείνες μέσω Skype, όμως, η Anna δείχνει σκεπτική. «Δεν θα έπρεπε να μιλάμε πια λιγότερο για το κοινό, στο οποίο τείνουμε να φορτώνουμε τα πάντα τελευταία, και να δούμε τις ευθύνες που έχουμε εμείς ως δημοσιογράφοι, τι πρέπει να διασφαλιστεί για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας στο μέλλον, και πώς θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να καλύψουμε τα μελλοντικά μεγάλα γεγονότα, όπως τους αξίζει;».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.