Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
20'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
dimos.jpg

Οι νέοι δημοσιογράφοι της Ευρώπης κοιτάζονται στον καθρέφτη

Τι φταίει που ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πια τους δημοσιογράφους; Είναι τα social media, που δίνουν την ψευδαίσθηση ότι τα ξέρουμε όλα; Είναι o συντηρητισμός των παραδοσιακών Μέσων, που τα εμπόδισε να αγκαλιάσουν έγκαιρα την τεχνολογία; Ή μήπως φταίει ότι εγκαταλείφθηκε το ρεπορτάζ; Οι νέοι δημοσιογράφοι δίνουν αφοπλιστικά ειλικρινείς απαντήσεις.

Βρισκόμαστε λίγο μετά τα μέσα του περασμένου Ιουνίου, όταν η 27χρονη Anna προσγειώνεται στην Αγγλία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει σε μια χώρα του εξωτερικού με την επαγγελματική της ιδιότητα, ως δημοσιογράφος. Κουβαλώντας στις αποσκευές της την εμπειρία της ανταποκρίτριας για το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, η νεαρή Ισπανίδα φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ως απεσταλμένη της εφημερίδας –μίας από τις μεγαλύτερες της χώρας– για την οποία εργάζεται, προκειμένου να καλύψει όσα συμβαίνουν τις τελευταίες, κρίσιμες ημέρες, κατά τις οποίες οι Βρετανοί θα αποφασίσουν σχετικά με την παραμονή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση

Καθώς η Anna μιλάει στο inside story, οχτώ μήνες αργότερα, οι μνήμες της από τις ημέρες στις οποίες το Brexit τελικά έγινε πραγματικότητα είναι έντονες. «Με θυμάμαι να ξαφνιάζομαι από το πόσο πολωμένοι ήταν οι Άγγλοι, ανάλογα με το από πού κατάγονταν ή το πού ζούσαν», ανακαλεί και προσθέτει ότι μπορούσε να διακρίνει κανείς ένα τεράστιο χάσμα γενεών στις απόψεις που εκφράζονταν. Ενόσω μιλάμε για τις ημέρες εκείνες μέσω Skype, όμως, η Anna δείχνει σκεπτική. «Δεν θα έπρεπε να μιλάμε πια λιγότερο για το κοινό, στο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη