Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
19'
Κείμενο:
lina.jpg
[EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ]

Τι (δεν) έκανε η Λίνα Μενδώνη στην υπόθεση του «αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας

Ο φάκελος στην κατοχή του inside story για τις διώξεις στελεχών του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού, δείχνει την αποτυχία της υπουργού να πράξει τα δέοντα στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς στην υπηρεσία της οποίας προΐσταται.
[EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ]

Το 2017, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εντόπισε «παράτυπες δαπάνες» στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες ενδέχεται να ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 45,5 εκ. ευρώ. Αυτό σήμανε την αρχή μιας σειράς από έρευνες σχετικές με το Ταμείο, που έκτοτε έχουν απασχολήσει πλήθος ελεγκτικών θεσμών αλλά και τις δικαστικές αρχές. Τρεις υποθέσεις με κοινούς εν πολλοίς πρωταγωνιστές έχουν φτάσει ως τώρα στη Δικαιοσύνη, ενώ οι πρώτες κατηγορίες κατά των πρώην διαχειριστών του Ταμείου απαγγέλθηκαν το φθινόπωρο του 2019. Ως εκ τούτου, η διαχείριση της υπόθεσης του Ταμείου από τη στιγμή που κατέστη ποινικό ζήτημα έχει συμπέσει με τη θητεία της Λίνας Μενδώνη ως υπουργού Πολιτισμού.

Έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του inside story εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τον χειρισμό της πρώτης υπόθεσης για την οποίαν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την υπουργό Πολιτισμού. Από την ώρα της απαγγελίας των πρώτων κατηγοριών για κακουργήματα μέχρι σήμερα, η κ. Μενδώνη δεν έχει ασκήσει την οφειλόμενη πειθαρχική δίωξη για τους κατηγορούμενους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού, όπως ρητά προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, κινούμενη σε μία γκρίζα ζώνη ερμηνείας του με προβληματικές

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη