Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
tele2.jpg
Διαφήμιση της Teleperformance για την προσέλκυση ξενόγλωσσων στην Ελλάδα.

Teleperformance: Άνθρωποι ρομπότ

Μαρτυρίες για την ύπαρξη διακρίσεων, εξοντωτικών συνθηκών εργασίας και σκόπιμα απλησίαστων μπόνους, συνυπάρχουν με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον της πολυεθνικής εταιρείας.
Διαφήμιση της Teleperformance για την προσέλκυση ξενόγλωσσων στην Ελλάδα.

Συνεχίζουμε το άρθρο για τις συνθήκες εργασίας στην κορυφαία εταιρεία υποστήριξης πελατών και εμπορικών σημάτων, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα.

Μια ημέρα στη δουλειά, ο υπεύθυνος του τμήματός του έπιασε τον Μούσα και του είπε πως αν δεν ήθελε να εργαστεί άλλο, μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι του. «Όχι», απάντησε ο Μούσα, «θέλω να δουλέψω. Αλλά δεν είμαι στη φυλακή».

«Έπρεπε να παίρνουμε άδεια από τον υπεύθυνο ακόμα και όταν θέλαμε να πάμε στην τουαλέτα»
Μούσα Σανγκαρέ, πρώην εργαζόμενος Teleperformance

Η αιτία που πυροδότησε την παραπάνω στιχομυθία ήταν πως ο Μούσα πήρε το διάλειμμα για μεσημεριανό, που δικαιούνταν κατά τη διάρκεια της βάρδιας του, δίχως να ζητήσει την άδεια του επόπτη του τμήματός του, όπως απαιτείται από τους εργαζομένους. «Είναι απίστευτο εν έτει 2018, αλλά αυτό ίσχυε πράγματι», λέει ο Μούσα στο inside story. «Κάθε ημέρα έπρεπε να παίρνουμε άδεια από τον υπεύθυνο του τμήματος όχι απλώς για να κάνουμε το διάλειμμα για το φαγητό μας, αλλά ακόμη και όταν θέλαμε να πάμε στην τουαλέτα».

Η «αίτηση» για διάλειμμα όμως, αφενός δεν αναφερόταν πουθενά στην σύμβαση που είχε υπογράψει ο Μούσα με την εταιρεία (αυτό ήταν το επιχείρημα που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη