Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cover-art.jpg
Η καλλιτέχνιδα Katie Holten κρατά ένα χειροποίητο πλακάτ. [Photo by Dillon Cohen]

Η επανάσταση θα ξεκινήσει από την τέχνη

Μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, οι καλλιτέχνες στην Αμερική δηλώνουν έτοιμοι να αντισταθούν στη μισαλλοδοξία με όπλο τους τα προσόντα της δουλειάς τους: την ευαισθησία και την ενσυναίσθησή τους. Και λένε δυνατά: «Hands Off Our Revolution!»
Η καλλιτέχνιδα Katie Holten κρατά ένα χειροποίητο πλακάτ. [Photo by Dillon Cohen]

Δεν είναι υπερβολή να τους χαρακτηρίσεις ως την dream team της τέχνης. Όχι επειδή οι William Kentridge, Anish Kapoor, Steve McQueen, Laurie Anderson, Ed Ruscha, David Burne, μεταξύ πολλών άλλων, είναι από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της εποχής τους –αν και παίζει κι αυτό τον ρόλο του. Oι «επίλεκτοι» αποτελούν μέλη της διεθνούς καλλιτεχνικής συμμαχίας «Hands Off Our Revolution» που θέλει να δημιουργήσει ένα ανάχωμα στον χείμαρρο των τελευταίων εξελίξεων σε όλο τον κόσμο.

Brexit, Ντόναλντ Τραμπ, άνοδος ακροδεξιάς και λαϊκισμού, προσφυγικό. Μαζί τους συμπαρατάσσεται και η διευθύντρια της Tate Modern Frances Morris, αλλά και η γκαλερίστα Sadie Coles, μαζί και συγγραφείς, μουσικοί και επιμελητές απ’ όλο τον κόσμο, στο σύνολό τους 200 άτομα μέχρι στιγμής, οι οποίοι συσπειρώθηκαν για να διοχετεύσουν τα συναισθήματα και τις απόψεις τους για τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις μέσα από την τέχνη τους προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για την αντίσταση και την εξέγερση. Οι δράσεις τους, εκθέσεις και εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο, θα ανακοινωθούν μέσα στον Μάρτιο και τα έσοδά τους θα διατίθενται σε καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές δράσεις.

Image
hands-off-ani.gif
Mark Titchner, HANDS OFF. [Courtesy the artist and Vilma Gold]

Μέχρι τότε, και παράλληλα με τις πρωτοβουλίες Μουσείων

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη