Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
3'
Βίντεο:
koryfi-zoom.jpg

Τάγκο κάτω από τη γέφυρα

Είναι χάρμα οφθαλμού. Ζευγάρια στροβιλίζονται με φόντο τον Κεραμεικό και το Γκάζι. Eίναι ο τρόπος τους να αντιμετωπίσουν την κρίση και να διασκεδάσουν χωρίς να χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αρκεί ένα μαγνητόφωνο, δυο ηχεία, μια γεννήτρια και η γιορτή ξεκινά.

Στη μιλόγκα του Δρόμου στον πεζόδρομο του Θησείου συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής ομάδας, δικηγόροι, γιατροί, οικοδόμοι, δημόσιοι υπάλληλοι. Τους ενώνει μια κοινή αγάπη για το τάγκο. Κάθε Δευτέρα, μετά από τις 10 το βράδυ, δίνουν ραντεβού κάτω από το γεφυράκι της οδού Επταχάλκου στο Θησείο, δίπλα στις γραμμές του τρένου. Τα ποτά τα φέρνουν από το σπίτι, μια μπιρίτσα, ένα αναψυκτικό. Όπως παλιά. Οι καβαλιέροι προσκαλούν τις ντάμες τους, τα φώτα ανάβουν και η Αθήνα γίνεται Μπουένος Άιρες.

Βραδιές τάγκο (μιλόγκες) οργανώνονται σε όλη την Αθήνα από του Ψυρρή και το Παγκράτι, στη Νίκαια και την Αργυρούπολη. Σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται μέσω facebook και άλλα social media. Αρκεί να διαθέτεις πάθος και ένα ζευγάρι κατάλληλα παπούτσια. Τα άλλα έρχονται μόνα τους. 

O Κυριάκος έρχεται ανελλιπώς στα ραντεβού της Δευτέρας. Πιστεύει, μας λέει, στη γλώσσα του σώματος. Γιατρεύει τα πάντα, ισχυρίζεται.

Το τάγκο, που εμείς το γνωρίζουμε στην αστική του εκδοχή, έτσι όπως το διέδωσαν στον υπόλοιπο κόσμο οι Παριζιάνοι τη δεκαετία του ’20, έχει πλούσιες κοινωνικές αναφορές. Γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη