Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
22'
Επιμέλεια:
summerbooks2b.jpg

27 βιβλία για το καλοκαίρι του 2017

Εννιά ελληνικά, τρία πολιτικά, τέσσερις βιογραφίες, τρία για την ελληνική ταυτότητα. Αυτά είναι τα τέλεια βιβλία για να γεμίσουμε τις σελίδες τους με άμμο.

Ανάμεσα στις καλοκαιρινές λίστες για ανάγνωση στην παραλία των New York Times, της Washington Post, του Μπιλ Γκέιτς, του Vulture, του Wired, του The National, του Town & Country, του Ηuffington Post, του Buzzfeed, του Thrillist, 17 συγγραφέων, 6 βιβλιοπωλών της Νέας Υόρκης, κορυφαίων Αμερικανών οικονομολόγων, της JP Morgan, του Fortune, τα βιβλία που προτείνουν το Στάνφορντ και το Μπέρκλεϊ για τους νέους φοιτητές τους και τα 101 (!) βιβλία που προτείνει το TED, αυτά είναι όσα επέλεξαν οι συντάκτες του inside story για το καλοκαίρι 2017.

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Image
i-stratia-ton-ypnobaton.jpg

Wu Ming, H Στρατιά των Υπνοβατών, μετ. Παναγιώτης Καλαμάρας, Εξάρχεια

Η γκιλοτίνα κόβει το κεφάλι του Λουδοβίκου του ΙΣΤ’ στην πλατεία της Επανάστασης, οι αβράκωτοι του Παρισιού λιντσάρουν μαυραγορίτες και λεηλατούν τις αποθήκες τους, οι Γιακωβίνοι συγκρούονται στη Συμβατική με τους φιλοβασιλικούς Γιρονδίνους και σε άσυλα έξω από το Παρίσι οι τρελοί παίζουν το παιχνίδι της Επανάστασης μιμούμενοι τον Ροβεσπιέρο και τον Μαρά. Οι Wu Ming («ανώνυμος» στα κινέζικα), η λογοτεχνική κολεκτίβα που ιδρύθηκε το 2000 στην Μπολόνια, κατά την προσφιλή τους μέθοδο επιστρέφουν στο παρελθόν για να μιλήσουν για το παρόν. Έτσι διηγούνται

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη