Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
king.jpg
170 αναφορές σε βιβλία του Στίβεν Κινγκ σε αυτό το πόστερ του Τζόρνταν Μόνσελ.

Η αέναη γοητεία του Στίβεν Κινγκ

Καθώς συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες συγγραφικής πορείας, με το «Ό,τι βρεις δικό σου» ο Κινγκ εγκαταλείπει τις σελίδες που προκαλούσαν τρόμο και στρέφεται σε ένα είδος κριτικής της αμερικανικής πολιτικής – χωρίς να πέφτει σε ρητορικές κορώνες εις βάρος του σασπένς.
170 αναφορές σε βιβλία του Στίβεν Κινγκ σε αυτό το πόστερ του Τζόρνταν Μόνσελ.

Τα χαμένα σημειωματάρια του δολοφονημένου συγγραφέα Τζον Ρόθστιν ανακαλύπτονται από ένα πιτσιρικά που έχει λατρεία στα βιβλία. Ο Ρόθστιν, μία παράξενη φιγούρα, ένας ερημίτης που έγινε διάσημος στα χρόνια του ’70 και μετά αποσύρθηκε από τη λογοτεχνική σκηνή, έχει δολοφονηθεί από έναν θαυμαστή του, ο οποίος τον εκδικήθηκε για την μοίρα που επιφύλαξε στον πιο διάσημο ήρωά του, Τζίμι Γκολντ. Ο Ρόθστιν, ένα υβρίδιο ανάμεσα στον Σάλιντζερ και τον Φίλιπ Ροθ, έχει μεταμορφώσει στο τελευταίο του βιβλίο τον γοητευτικό τυχοδιώκτη Γκολντ σε έναν βολεμένο μικροαστό. Η τιμωρία του είναι μία σφαίρα στο κεφάλι από τον απογοητευμένο θαυμαστή.

Image
markchilcott_little-darlings_800x.jpg
Mark Chilcott, «Little Darlings». Όλοι οι ήρωες του Κινγκ μαζί.

Μόνο που ο συγγραφέας, από τότε που αποσύρθηκε, έχει γράψει ένα ακόμα μυθιστόρημα με τον ήρωα που συνεπήρε τόσους, και το οποίο ανατρέπει ξανά τα δεδομένα. Αλλά είναι κρυμμένο στα μαύρα σημειωματάρια που κλέβει ο δολοφόνος μαζί με οικονομίες του Ρόθστιν και 35 χρόνια αργότερα καταλήγουν στον βιβλιόφιλο πιτσιρικά που γνωρίζει πολύ καλά την αξία τους. Ο δολοφόνος θα βρεθεί για άσχετη υπόθεση στη φυλακή, ενώ για το αγόρι το μπαούλο με τα δολάρια και το αδημοσίευτο υλικό είναι η σανίδα σωτηρίας που θα σώσει την οικογένειά του από την ύφεση που έφερε η οικονομική

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη