Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
rr1.jpg

Star Wars: Τα χρόνια της απόσβεσης

Σαράντα χρόνια μετά, ο μακρινός γαλαξίας συνεχίζει να δικαιώνει όσους πίστεψαν σε ένα έως τότε παραγνωρισμένο κοινό και οι τρελαμένοι φαν, oι “weirdo”, οι λάτρεις της λεγόμενης υποκουλτούρας ευλαβικά γεμίζουν ακόμα τις αίθουσες. Το «Rogue One» κάνει πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου και εστιάζει σε δευτερεύοντες ήρωες λίγο πριν από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ταινία του 1977.

Οκτώβριος 2012. Σε ένα πολυτελές γραφείο, οι δικηγόροι της Disney μελετούν ξανά και ξανά τους όρους ενός πολυσέλιδου συμβολαίου. Οι εργοδότες τους έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μια ιστορική συμφωνία. Θα εξαγοράσουν μια εταιρεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο ασπρομάλλης και κάπως ατημέλητος στην εμφάνιση, κύριος που κάθεται στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού. Το αντίτιμο είναι ιλιγγιώδες: τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια και κάτι ψιλά. Γίνεται δε ακόμα πιο εντυπωσιακό αν τολμήσουμε έναν, κάπως αυθαίρετο, υπολογισμό, προσθέτοντας δηλαδή τα έσοδα που θα είχαν προκύψει αν οι προκάτοχοί τους στην Disney μερικές δεκαετίες πριν είχαν φανεί πιο διορατικοί.

Ας κάνουμε ένα φλας μπακ στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ο ατημέλητος άντρας έχει ακόμη σκούρα μαλλιά και οδηγεί ένα μεταχειρισμένο ημιφορτηγό, έχοντας πολύ συχνά στη θέση του συνοδηγού τον τεράστιο μαλλιαρό σκύλο του. Αν και δεν του φαίνεται, είναι μέλος μια πολύ δυναμικής ομάδας νέων κινηματογραφιστών οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να ταράζουν τα, μάλλον βαλτωμένα εκείνα τα χρόνια, νερά του αμερικανικού σινεμά. Το όνομά του είναι Τζορτζ Λούκας και μεταξύ των φίλων του συγκαταλέγονται ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, o Στίβεν Σπίλμπεργκ, o

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη