Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cover-ixotherapeia.jpg
Η Βασιλική Κουσουνή και ο Αναστάσιος Μαντζούκας. [Athens Yoga/Facebook]

Gong bath για το στρες

Η ηχοθεραπεία ως μέθοδος συναισθηματικής και σωματικής αποφόρτισης και διαλογισμού γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.
Η Βασιλική Κουσουνή και ο Αναστάσιος Μαντζούκας. [Athens Yoga/Facebook]

«Να υποθέσω πως όλοι μας γνωρίζουμε την στάση Σαβάσαρμα, σωστά;» ρωτά ο Αναστάσιος και καθώς oι γύρω μου να γνέφουν καταφατικά σαν να πρόκειται για το πιο αυτονόητο πράγμα στη Γη, αναρωτιέμαι για ακόμη μια φορά: Σίγουρα έκανα καλά που ήρθα εδώ;

Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο αν θα πρέπει να αποκαλύψω όσο είναι καιρός στη Βασιλική και τον Αναστάσιο, τους εισηγητές της συνεδρίας ηχοθεραπείας ότι η μόνη σχέση που έχω με οτιδήποτε πλησιάζει ηχητικά έστω σε αυτό στο οποίο αναφέρονται είναι τα αραβικά σαβάρμα που καταβρόχθιζα στη Γρανάδα με το Erasmus ή να το αφήσω να περάσει και να προσπαθώ απλώς να κάνω ό,τι κάνουν οι άλλοι 15 συμμετέχοντες σε αυτό το gong bath.

«Μια φορά, ένας κύριος δεν μπορούσε να κάτσει στη Σαβάσαρνα», λέει η Βασιλική, ενώ τοποθετούμε τα στρώματά μας γύρω από τα γκονγκ και τα άλλα όργανα, όλα στρογγυλού σχήματος, που μας περιμένουν ακουμπισμένα στο πάτωμα. «Απλώς δεν μπορούσε. Είχε σηκωθεί όρθιος και χόρευε μόνος του, πολύ ελαφρά βέβαια. Εάν κάποιος από εσάς νιώσει το ίδιο και θέλει να σηκωθεί, είναι ελεύθερος να το κάνει», καταλήγει με ένα ήρεμο χαμόγελο.

Σκέφτομαι ότι αν δεν τα κατάφερε κάποιος άλλος, έστω ένας στα δύο χρόνια που ο Αναστάσιος και η Βασιλική

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη