Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
24'
Κατηγορία:
Tags:
Guest Editor:
ceintellexa-3.jpg
Στιγμιότυπο από βίντεο στην ιστοσελίδα της Intellexa.

Η Intellexa παρακάμπτει τους ισραηλινούς κανόνες μέσω Αθήνας

Ενώ επιχειρήσεις όπως η NSO κλονίζονται από τις αντιδράσεις κατά της επιθετικής ισραηλινής βιομηχανίας κυβερνοόπλων, με κάποιες από αυτές να κλείνουν, η Intellexa, που ανήκει σε έναν πρώην Ισραηλινό αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών, έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα – και οι δουλειές πάνε εξαιρετικά. Μια έρευνα του Ομέρ Μπενγιάκομπ της Haaretz.
Στιγμιότυπο από βίντεο στην ιστοσελίδα της Intellexa.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας είναι η κύρια πύλη εισόδου στην Κύπρο, γνωστή για τα παραθαλάσσια θέρετρα και τη χαλαρή φορολογία της. Περίπου 300.000 Ισραηλινοί πέρασαν από το αεροδρόμιο Hermes μόνο το 2019. Αυτοί και άλλοι μπορεί να σοκαριστούν όταν μάθουν ότι νωρίτερα φέτος, μια ισραηλινής ιδιοκτησίας εταιρεία κρίθηκε ένοχη για την παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων από ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν κάποια από τα δωρεάν συστήματα WiFi του αεροδρομίου. Κατά τη διάρκεια περίπου έξι μηνών το 2019, η εταιρεία WiSpear, όπως διαπίστωσαν τα δικαστήρια στην Κύπρο, συνέλεξε πληροφορίες μέσω τριών σημείων πρόσβασης που είχε εγκαταστήσει στο αεροδρόμιο, δήθεν για να βοηθήσει στην ενίσχυση του ασύρματου σήματος και να παρέχει ταχύτερο διαδίκτυο στους ταξιδιώτες.

Αν και τα δικαστήρια διαπίστωσαν ότι η εταιρεία δεν επιχείρησε ποτέ να εξατομικεύσει τα δεδομένα που συνέλεξε και ότι κανένα άτομο δεν έπαθε άμεση βλάβη ως αποτέλεσμα, σημείωσαν ότι οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν προστατεύονταν από την κυπριακή και την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Στην εταιρεία, η οποία, σύμφωνα με το δικαστήριο, συνέλεξε τις πληροφορίες μόνο για σκοπούς επίδειξης, επιβλήθηκε πρόστιμο 26

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη