Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cevouli4651898.jpg
Το κτίριο της Βουλής από ψηλά. [Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi]

Predatorgate: Η Intellexa μένει στην Ελλάδα

Νέα στοιχεία δείχνουν πώς η εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων αξιοποίησε τον κρίσιμο χρόνο που άφησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να χαθεί, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παραμονή της στη χώρα.
Το κτίριο της Βουλής από ψηλά. [Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi]

Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι και το απόγευμα της 10ης Απριλίου για τους εργαζομένους και τον ισραηλινό επικεφαλής του γραφείου της Intellexa στο Ελληνικό. Την επομένη το πρωί, το inside story θα αποκάλυπτε την πρώτη επιβεβαιωμένη παράνομη παρακολούθηση επικοινωνιών ευρωπαίου πολίτη με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, εμπορικής ιδιοκτησίας Intellexa – θύμα ήταν ο επιχειρηματικός και οικονομικός ρεπόρτερ Θανάσης Κουκάκης.

Στους επτά μήνες που έχουν περάσει από την πρώτη αποκάλυψη του inside story, στα πρόσωπα που γνωρίζουμε ότι στοχοποιήθηκαν με το Predator συγκαταλέγονται μέχρι τώρα –εκτός από τον Θανάση Κουκάκη– ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην υπουργός του ΣYΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ, που όπως έχουν καταγγείλει βρέθηκαν σε δυσμένεια εντός υπηρεσίας. Μία εξεταστική επιτροπή μετά, δεν έχουμε μάθει καμία χρήσιμη πληροφορία για το ποιοι τελικά χρησιμοποιούν στην Ελλάδα το Predator (και εναντίον πόσων και ποιων) – αν όχι η κυβέρνηση ή κάποιος τρίτος για λογαριασμό της (κάτι που αρνείται σθεναρά).

Κατά το ίδιο κρίσιμο χρονικό διάστημα, η κυβερνητική πλειοψηφία, η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη