Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cover-ivan.jpg
[Giannis Papanikos/FOSPHOTOS]

Η «πιστολιά» του Ιβάν Ιγνάτιεβιτς Σαββίδη

Την περασμένη εβδομάδα η εικόνα του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, άλλαξε δραματικά. Με ένα πιστόλι στο γήπεδο και ένα μπαμ στην αγορά καπνού. Το δεύτερο ήταν πιο εκκωφαντικό.
[Giannis Papanikos/FOSPHOTOS]

Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να θεωρείται πλέον ένας από τους αγαπημένους επιχειρηματίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όμως οι βάσεις για την επιχειρηματική του ιστορία στην Ελλάδα μπήκαν από τη Νέα Δημοκρατία, αρχικά του Κώστα Καραμανλή και έπειτα του Αντώνη Σαμαρά.

Στα τέλη Οκτωβρίου του 2013, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επισκέπτεται την Ελλάδα. Στα μέσα ενημέρωσης το θέμα των διαβουλεύσεών του με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εμφανίζεται να είναι η τιμή του φυσικού αερίου. Υπάρχουν ωστόσο και πολλά άλλα «μικρά» θέματα, στο περιθώριο της μεγάλης ατζέντας. Ένα από αυτά είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την τοποθέτηση ενός επίτιμου πρόξενου, του Σαββίδη, στην πόλη Ροστόφ της νότιας Ρωσίας.

«Όταν ο Σαμαράς συναντήθηκε με τον Λαβρόφ, στο διπλανό δωμάτιο περίμενε ο Σαββίδης. Η ενέδρα είναι μία από τις αγαπημένες του τακτικές. Εμφανίσθηκε λοιπόν “ξαφνικά” και ο Σαμαράς τον σύστησε στον πολύπειρο Ρώσο υπουργό ως άνθρωπο που είχε βοηθήσει την Ελλάδα σε δύσκολα θέματα. Ο Ρώσος δεν έμοιαζε καθόλου ευχαριστημένος από την απρόσμενη αυτή συνάντηση που έμοιαζε –και ήταν– προσχεδιασμένη», λέει στο inside story στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Τρεις ώρες μετά το

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη