Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
18'
Κατηγορία:
Κείμενο:
1230352016-07-01-venues-thumb2.jpg
Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή πάνω από το στάδιο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. [IOC]

Τι θα θυμούνται τα παιδιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι περισσότεροι παρακολουθήσαμε κάποτε Ολυμπιακούς μαζί με την οικογένειά μας. Τα υπεράνθρωπα κατορθώματα, η εκπληκτική ταχύτητα, τα πολύχρωμα ρούχα εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Οι Ολυμπιακοί όμως δίνουν και ευκαιρίες για βαθύτερες συζητήσεις με τα παιδιά για πολλά θέματα, από τη δύναμη του χαρακτήρα, την ενσυναίσθηση και την επιμονή μέχρι τη σύγχρονη πολιτική.
Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή πάνω από το στάδιο Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. [IOC]

Πάνε 12 χρόνια από εκείνο το «φου» και την ευχή για «καλή αντάμωση» στο κατάμεστο και διονυσιακό ΟΑΚΑ και η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Στις 5 Αυγούστου, κάτω από τα απλωμένα χέρια του Λυτρωτή στο λόφο Κορκοβάντο του Ρίο ντε Τζανέιρο, θα ανάψει για άλλη μια φορά η ολυμπιακή φλόγα και η μητρόπολη της Βραζιλίας θα ανοίξει την αυλαία για την 31η Ολυμπιάδα, όπου πάνω από 10.000 αθλητές από 206 χώρες θα φιλοτεχνήσουν ένα πολύχρωμο και ζωηρό ψηφιδωτό οικουμενικότητας.

Για τους “καριόκας” αυτή θα είναι η κορύφωση μιας κακοτράχαλης διαδρομής, που βρίσκει τη χώρα τους σε ανοιχτή οικονομική και πολιτική κρίση, την περιφέρειά τους σε κατάσταση χρεοκοπίας, την κοινωνία τους λαβωμένη από τον ιό Ζίκα και τις δομικές ανισότητες. Οι Βραζιλιάνοι το γνωρίζουν καλά, ότι κανένα πρόβλημά τους δεν θα λυθεί. Κι εμείς το γνωρίζουμε. Η ρομαντική αφήγηση για το αμόλυντο και ειρηνευτικό ολυμπιακό ιδεώδες έχει ξεθαμπώσει προ πολλού, από τότε που μπήκε στα γρανάζια της ναζιστικής προπαγάνδας το 1936. Οι πέντε κύκλοι ξεκόλλησαν χιλιάδες φορές μεταξύ τους κι άλλες τόσες συγκολλήθηκαν εφήμερα, για να υψωθούν περήφανοι στα ολοκαίνουργια στάδια. Το λευκό φόντο της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη