Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
17'
Κείμενο:
cebulgarians.jpg
Οι Ιορντάν Μόλοφ (2Α) και Κίριλ Τζαμπάροφ (3Α), συνιδρυτές της Global Markets.

Οι Βούλγαροι πίσω από τις επενδυτικές εταιρείες-απάτη και το call center στο Κολωνάκι

Στο δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ ξετυλίγουμε το κουβάρι ενός πλέγματος επιχειρήσεων, κάποιες με έδρα και στην Αθήνα, που κατάφεραν –χάρη και στην ολιγωρία των αρχών– να αποσπάσουν εκατομμύρια ευρώ από ανυποψίαστους.
Οι Ιορντάν Μόλοφ (2Α) και Κίριλ Τζαμπάροφ (3Α), συνιδρυτές της Global Markets.

Στα τέλη Απριλίου, Έλληνες αστυνομικοί και επιθεωρητές εργασίας έκαναν έφοδο σε ένα μικρό ισόγειο γραφείο στα Πετράλωνα διαμορφωμένο ως τηλεφωνικό κέντρο με αδήλωτους εργαζόμενους. Πιθανότατα κανείς από το μικτό κλιμάκιο δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι με την επιχείρησή τους θα άρχιζε να ξετυλίγεται και στη χώρα μας το κουβάρι ενός καλοστημένου διεθνούς κυκλώματος εξαπάτησης εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων πολιτών, με λεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ και πολιτικές διασυνδέσεις που φτάνουν μέχρι το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλγαρικής Δημοκρατίας.

Με δύο λόγια

Σύμβουλος βουλευτή και «από τους λίγους Βούλγαρους που εργάστηκαν με τους καρχαρίες της Wall Street» ήταν ο πολύγλωσσος Ιορντάν Μόλοφ, που μαζί με τον Κίριλ Τζαμπάροφ ίδρυσαν ένα δίκτυο ως επί το πλείστον μη αδειοδοτημένων «επενδυτικών εταιρειών», με παραρτήματα και στην Ελλάδα, που υπόσχονταν κέρδη αλλά εξαπατούσαν τους «επενδυτές», που έχαναν τα χρήματά τους. Σε συνεργασία με το site ερευνητικής δημοσιογραφίας bird.bg ακολουθήσαμε τα βήματά των δύο υπόδικων αυτή τη στιγμή επιχειρηματιών, και φτάσαμε μέχρι τα γραφεία της εταιρείας ΑΛΤΕΡΝΑΤΙΒΑ στο Κολωνάκι και την εργαζόμενη σε αυτά Σεβαστή (δεν είναι το αληθινό της όνομα), που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη