Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user anastasopoulos
Δημήτρης Αναστασόπουλος
cover-narconovelas.jpg

Η αναπάντεχη εξάπλωση των Narco(novela)s

To Νarcos, η σειρά για την άνοδο και την πτώση του Κολομβιανού βαρώνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ, κάνει θραύση στο τηλεοπτικό κοινό της Δύσης. Δεν είναι παρά η χολιγουντιανή εκδοχή των narconovelas που εδώ και μία δεκαετία κυριαρχούν στην τηλεόραση της Λατινικής Αμερικής.

Υπάρχει ο Πάμπλο Εσκομπάρ του Narcos, ένας αδίστακτος και αλαζόνας μεγαλέμπορος κοκαΐνης που φτάνει στο απόγειο πλούτου και εξουσίας και βρίσκει την νέμεση του. Υπάρχει όμως και ο Πάμπλο Εσκομπάρ του Escobar el Patrón del Mal, ένας φιλόδοξος αλητάκος από τις φτωχογειτονιές του Μεντεγίν που χάρη στο θάρρος του φτάνει μέχρι το αξίωμα του βουλευτή, αλλά δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε και πάντα φροντίζει τους φτωχούς και τους αδικημένους. Υπάρχει και η Καταλίνα του Sin Τetas Νo Ηay Ρaraíso, η νεαρή αριβίστρια που κάνει εμφύτευση στήθους για να καταφέρει να γίνει ερωμένη των εμπόρων κόκας που διαφεντεύουν την Κολομβία. Αλλά υπάρχει και η Βασίλισσα του Νότου, η La Reina del Sur, η γυναίκα που φεύγει από το Μεξικό κυνηγημένη από τους ναρκέμπορους για να χτίσει μία αυτοκρατορία διακίνησης ναρκωτικών στον Νότο της Ισπανίας.

Οι narconovelas (ναρκωτικά + σαπουνόπερα) μέχρι πρόσφατα ήταν αποκλειστική υπόθεση των καναλιών της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα του Μεξικού και της Κολομβίας. Ουσιαστικά δεν ήταν παρά νέες εκδοχές της κλασικής λατινοαμερικάνικης σαπουνόπερας όπου τον ρόλο των ηρώων τον έπαιζαν πλέον τα αφεντικά των καρτέλ, οι σύζυγοι τους, οι ερωμένες τους, οι συνέταιροι τους. Άλλωστε οι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη