Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
olig.jpeg

Οι μυστηριώδεις θάνατοι των ολιγαρχών

Από την αρχή της χρονιάς, Ρώσοι επιχειρηματίες, στελέχη των ενεργειακών γιγάντων της χώρας και επικριτές του Πούτιν χάνουν τη ζωή τους υπό συνθήκες που ξεχωριστά φαίνονται πιθανές, αλλά όλες μαζί συνθέτουν ένα μεγάλο μυστήριο. Και η λίστα μεγαλώνει.

Ο θάνατος ενός Ρώσου πρώην στελέχους μικρής ενεργειακής εταιρείας, ο οποίος πολεμούσε για καιρό με την Covid, δεν θα έπρεπε να είναι είδηση στα ξένα μέσα. Όμως έγινε πριν λίγες καθώς ανήκει σε ένα ευρύτερο μοτίβο που θέλει από τις αρχές της χρονιάς Ρώσους επιφανείς πολίτες –που βέβαια σπάνια αξίζουν τον χαρακτηρισμό «ολιγάρχες», αλλά ακούγεται καλύτερα– να χάνουν τη ζωή τους σε ατυχήματα και αυτοκτονίες o ένας μετά τον άλλον, τόσο μαζικά, που το φαινόμενο απέκτησε δικό του λήμμα στη Wikipedia.

Τα μέσα άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα όταν παρατήρησαν κάποιες συμπτώσεις. Από τους 16 επιφανείς άνδρες που έχουν πεθάνει από την εισβολή στην Ουκρανία, 4 είχαν σχέση με την Gazprom και 2 με τη Lukoil, τους ενεργειακούς κολοσσούς της Ρωσίας, και 6 υποτίθεται ότι αυτοκτόνησαν, νούμερο υψηλό ακόμη και για μια χώρα σαν τη Ρωσία, που έχει από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών ανάμεσα σε άνδρες παγκοσμίως. Και η δολοφονία της οικογένειας και η επακόλουθη αυτοκτονία του πατέρα (murder-suicide) είναι δυστυχώς κάτι μη σπάνιο, όμως θεωρήθηκε άξιο έρευνας το γεγονός ότι τρεις εκατομμυριούχοι προέβησαν σε αυτή την πράξη μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Image
fdqoxglxgacsb5p.jpeg

Δεν βοήθησε ότι κάποιοι είχαν εκφραστεί ανοιχτά εναντίον

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη