Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
cemykonos.jpg
Τα δύο κτίρια του εμπορικού κέντρου «Δήλος». Στα δεξιά το κτίριο που στεγάζει την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Μυκόνου.

Μύκονος: Το «σύστημα»

Η Μύκονος κυριαρχείται από έναν κατασκευαστή, μερικούς μηχανικούς και κάποιους δημόσιους υπαλλήλους, που φαίνεται να ερμηνεύουν κατά το δοκούν την πολεοδομική νομοθεσία.
Τα δύο κτίρια του εμπορικού κέντρου «Δήλος». Στα δεξιά το κτίριο που στεγάζει την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Μυκόνου.

Το βασικό εργαλείο για πολλούς από όσους χτίζουν ή θέλουν να χτίσουν στη Μύκονο λέγεται τακτοποίηση αυθαιρέτων. Τι σημαίνει αυτό; Όπως γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Μανώλη Ψαρρού, η εκ των υστέρων νομιμοποίηση κτισμάτων με αυθαίρετες κατασκευές επιτρέπεται μόνον εφόσον τα κτίσματα αυτά ανεγέρθηκαν ως τις 28/7/2011. Όμως για πάρα πολλά αυθαίρετα της Μυκόνου, είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι κτίστηκαν μετά το 2011 – παρόλα αυτά «τακτοποιούνται» κανονικά και δεν υφίστανται την παραμικρή συνέπεια.

The article in english – Το άρθρο στα αγγλικά
You can read the english version of this article here.

Μέχρι τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου, η «τακτοποίηση» των αυθαίρετων προχωρούσε ακάθεκτη. Τότε όμως τα στόματα άνοιξαν και αρκετοί Μυκονιάτες ήρθαν στο inside story για να πουν ονόματα, να υποδείξουν άδειες και «κόλπα» με τα οποία γίνεται η νομιμοποίηση.

Ο ξυλοδαρμός του Ψαρρού

Η αστυνομία (τμήμα εκβιαστών) συνδέει τρεις υποθέσεις που χειριζόταν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού. Τις δύο από αυτές χειριζόταν η αρχαιολόγος Μαρία Κονιώτη και αφορούσαν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσα στη Χώρα της Μυκόνου – ο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη