Οι νέοι Ιάπωνες μινιμαλιστές

O Fumio Sasaki έχει μόνο τρία πουκάμισα και τέσσερα παντελόνια. Συνολικά έχει στην κατοχή του περίπου 150 αντικείμενα. Οι σκληροπυρηνικοί μινιμαλιστές της Ιαπωνίας γυρνούν την πλάτη στον καταναλωτισμό. Ο υπόλοιπος πλανήτης απλώς τακτοποιεί.
Χρόνος ανάγνωσης: 
5
'
O Fumio Sasaki στο σπαρτιάτικο σπίτι του. [DAVID MAREUIL / ANADOLU AGENCY]

Ο μινιμαλισμός ως στάση ζωής δεν εξαντλείται στο αν το λευκό είναι egg white και τα έπιπλα μετρημένα. Είναι μια έκφραση ολιγάρκειας, είναι η ανάγκη ενός ανθρώπου να αντισταθεί στις σειρήνες του καταναλωτισμού και η δύναμη να αισθάνεται πλήρης με αυτό που είναι χωρίς πολλά φτιασίδια και παραλλαγές παγονιού. Μινιμαλιστής πια είναι εκείνος που επιλέγει να χαρίσει στον εαυτό του την πολυτέλεια του χρόνου και τη δυνατότητα να ξεκουράζει το σώμα και το πνεύμα του σε ένα χώρο όπου λίγα μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή του από τα σημαντικά, όπως ο ίδιος τα ορίζει.

Aντίο, πράγματα

Tρία πουκάμισα, τέσσερα παντελόνια και τέσσερα ζευγάρια κάλτσες αποτελούν την γκαρνταρόμπα του 36χρονου επιμελητή βιβλίων Fumio Sasaki που προκάλεσε αίσθηση όταν ξεκίνησε να μιλά για την τέχνη της αφαίρεσης. Mανιώδης συλλέκτης βιβλίων, cd και dvd κουράστηκε κάποια στιγμή να συσσωρεύει πράγματα, ιδίως τα συγκεκριμένα που μπορούν πλέον να συμπιεστούν σε σκληρούς δίσκους ή είναι διαθέσιμα online. «Σκεφτόμουν διαρκώς όλα όσα δεν είχα, τι μου έλειπε». Ο Sasaki πλέον ζει με μόνο 150 αντικείμενα στην κατοχή του. Έγραψε για τις νέες του επιλογές lifestyle στο βιβλίο Goodbye, Things: The New Japanese Minimalism όπου εξηγεί ότι «δαπανώντας λιγότερο χρόνο σε αγορές ή στην τακτοποίηση τους έχω περισσότερο χρόνο για τους φίλους μου, για να βγω έξω ή να ταξιδέψω. Να είμαι πολύ περισσότερο ενεργός».

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.