Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κατηγορία:
Κείμενο:
covermed.jpg
Nεοϋορκέζοι διαλογίζονται στην Times Square με το Headspace στην παρουσίαση του Westin Well-being Movement, 20 Μαρτίου 2014. [NEILSON BARNARD / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP]

Εισαγωγή στο mindfulness

Οι βουλευτές του βρετανικού κοινοβουλίου, οι κρατούμενοι στις φυλακές του Λος Άντζελες, οι ασθενείς με χρόνιο πόνο και κατάθλιψη, οι χρηματιστές της Νέας Υόρκης, όλοι πια αφιερώνουν λίγα λεπτά την ημέρα στο διαλογισμό.
Nεοϋορκέζοι διαλογίζονται στην Times Square με το Headspace στην παρουσίαση του Westin Well-being Movement, 20 Μαρτίου 2014. [NEILSON BARNARD / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP]

Eνώ κάποτε η λέξη διαλογισμός έφερνε στο νου την εικόνα ενός μοναχού καθισμένου οκλαδόν σε κάποιο απομονωμένο μοναστήρι στην Ασία, πλέον εφαρμόζεται μέσα σε αίθουσες συνεδριάσεων μεγάλων εταιριών, κοινοβούλια, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια και φυλακές και γίνεται αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας στον σύγχρονο δυτικό κόσμο.


Δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις; Άκουσε το άρθρο σε podcast από την Μυρτώ Λεγάκη:

Περισσότερα inside podcasts εδώ.


Η επανάσταση του mindfulness

Μεγάλες εταιρείες όπως η Google, το BBC, η Apple, η Sony και η IΚΕΑ, αλλά και ο αμερικάνικος στρατός έχουν υιοθετήσει το διαλογισμό, και ειδικότερα τη μέθοδο mindfulness, ως μέρος των εταιρικών παροχών τους καθώς εκτιμούν ότι συμβάλει σε πιο χαρούμενο ανθρώπινο δυναμικό και καλύτερη υγεία των εργαζομένων τους. Πολλά νοσοκομεία συνιστούν στους ασθενείς τους μαθήματα μείωσης άγχους με βάση τη μέθοδο mindfulness ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται καλύτερα το σωματικό ή ψυχικό πόνο και εκατοντάδες πλέον σχολεία χρησιμοποιούν διαλογιστικές πρακτικές για να βοηθήσουν τους μαθητές τους στη διαχείριση του άγχους και τη βελτίωση της απόδοσής τους στα μαθήματα.

Στις ΗΠΑ εμφανίζονται

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη