Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κατηγορία:
Κείμενο:
about-us.jpg
[aquamermaid.com]

Μήπως θέλεις να γίνεις γοργόνα (ή γοργόνος);

Στις Σχολές Γοργόνων μαθαίνεις τεχνικές ελεύθερης κατάδυσης και συγχρονισμένης κολύμβησης με μια δόση μπαλέτου. Και ναι, πρέπει να φορέσεις τη γυαλιστερή ουρά σου.
[aquamermaid.com]

Από την Κορνουάλη της Αγγλίας έως τη Σιγκαπούρη και από τη Φλόριντα, το Τορόντο και το Σικάγο έως το Παρίσι, τα κορίτσια γίνονται γοργόνες. Τα Σχολές (ή Ακαδημίες) Γοργόνων γεμίζουν από κορίτσια και (αγόρια) που μαθαίνουν να φορούν την –πορτοκαλί, τιρκουάζ, μοβ– ουρά τους, να πέφτουν στην πισίνα και να κολυμπούν κουνώντας ρυθμικά τα ενωμένα τα πόδια τους, μια πραγματική δοκιμασία για τους κοιλιακούς και για όλο το σώμα.

Μπορεί να είναι η στολή, μπορεί να είναι το γεγονός πως στο συλλογικό ασυνείδητο οι γοργόνες έχουν ταυτιστεί με τη θηλυκή χάρη και τη σαγήνη. Μπορεί να είναι μια ακόμη πρόκληση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ένα νέο σπορ. Πάντως σίγουρα υπάρχει μία εγγύηση: πως εκείνη η υποβρύχια φωτογραφία με τα λιτά μαλλιά να κυματίζουν στο νερό ή μια πόζα πάνω στα βράχια με την ουρά να γυαλίζει το ηλιοβασίλεμα θα σπάσει κάθε ρεκόρ στο instagram και το facebook.

Image
slideshow_3.jpg

Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο να γίνει κάποιος γοργόνα. Πρώτα εκπαιδεύεται στην κατάδυση και την κολύμβηση, έπειτα στις χορευτικές κινήσεις. Οι επαγγελματίες γοργόνες κρατούν την αναπνοή τους έως και 3’ κάτω από το νερό την ίδια στιγμή που κινούνται με χάρη, κολυμπώντας με μια στολή που μπορεί να ζυγίζει 30 κιλά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη