Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
arrostainei.jpg

Μας αρρωσταίνει τελικά η τεχνολογία;

Η εμφάνιση σωματικών και ψυχικών ασθενειών που οφείλονται στο γεγονός ότι έχουμε οργανώσει τη ζωή μας γύρω από τις μηχανές, είναι αναντίρρητη. Η έλξη μας για την τεχνολογία όμως παραμένει διαχρονικά πολύ ισχυρή για να την παραμερίσουμε από τη ζωή μας.

«Η τεχνολογία είναι μια τεράστια δύναμη στον κόσμο και στις ζωές των ανθρώπων. Τι γίνεται όταν αυτή η δύναμη εξαφανίζεται; Τι κάνουν οι άνθρωποι;» αναρωτιέται ο Ντον Ντελίλο στη συνέντευξη που έδωσε στον Σάκη Ιωαννίδη. «Και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο τα κινητά τηλέφωνα, αλλά η τεχνολογία γενικότερα. Με το που χάνεται ο ηλεκτρισμός, κατακάθεται αμέσως η απελπισία. Σε αρκετά μέρη συμβαίνουν διακοπές ρεύματος, αλλά κάποια στιγμή διορθώνονται. Τι γίνεται αν δεν διορθωθούν; Αυτό είναι κάτι που αναρωτιέται και ένας από τους χαρακτήρες, ο Μάρτιν Ντέκερ. Είμαστε τόσο εξαρτημένοι από την τεχνολογία, που τυχόν απουσία της θα κατέστρεφε τις ζωές μας» συνεχίζει ο Ντελίλο στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μυθιστορήματος Η σιωπή στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Gutenberg.

Πράγματι, τεχνολογία δεν είναι μόνο τα smartphones. Ούτε μόνο οι τηλεοράσεις και τα ρομπότ. Τεχνολογία είναι όλα τα εργαλεία που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος προκειμένου να κάνει ευκολότερη τη διαβίωσή του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Είναι μάλιστα το μοναδικό πρωτεύον θηλαστικό που έχει αυτήν την τάση, και γι’ αυτό ανταμείβεται ποικιλοτρόπως απολαμβάνοντας την πρόοδο

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη